Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΑμοντάρισταΠλανα

Για τρίτη ημέρα μαινόταν την Παρασκευή η τεράστια πυρκαγιά στο δάσος της Καντάρας, στην κατεχόμενη Κύπρο, πριν τεθεί υπό έλεγχο. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν έντεκα πτητικά μέσα, 6 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα. Δύο από τα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο διατέθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία ενώ με ενέργειες της Δημοκρατίας έφτασαν και ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από το Ισραήλ. Πτητικά μέσα διέθεσαν και οι Βρετανικές Βάσεις αλλά και η Τουρκία. Το κατοχικό καθεστώς απέρριψε την προσφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποστολή δύναμης σαράντα έως πενήντα πυροσβεστών και δασοπυροσβεστών για ενίσχυση της πυρόσβεσης.

Η πυρκαγιά θεωρείται από τις πιο καταστροφικές των τελευταίων δεκαετιών. Εκτιμάται ότι από την πυρκαγιά έχουν καεί πέραν των 20.000 στρεμμάτων του πυκνού πευκοδάσους της περιοχής της Καντάρας αλλά και καλλιεργειών.

Στα Αμοντάριστα Πλάνα που μαζέψαμε από διάφορες πηγές, κυρίως από Τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, μπορείτε να δείτε την έκταση της καταστροφής σε ένα από τα πιο όμορφα δάση της πατρίδας μας. Στην κατεχόμενη Καντάρα.