Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εργ

Μικρές και μεγάλες εξορμήσεις για τις ημέρες του Πάσχα, προγραμματίζουν οι Κύπριοι, που ετοιμάζουν βαλίτσες για χαλαρές διακοπές είτε εντός Κύπρου, είτε εκτός.

Πάσχα στην Ελλάδα, προτίμησε, όπως κάθε χρόνο, η πλειοψηφία όσων Κυπρίων θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

«Λόγω γιορτών, εθίμων, έχει γίνει σαν ένα δεύτερο σπίτι για τους ταξιδιώτες. Οι προορισμοί στην Ελλάδα είναι η Κεντρική Ελλάδα, δηλαδή στην περιφέρεια και πέριξ των Ιωαννίνων, η Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη και η πέριξ περιοχή, δηλαδή η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη. Είναι και η Πελοπόννησος και η Κρήτη.», επισήμανε ο Πρόεδρος ACTA, Βασίλης Σταματάρης.

Ψηλά στις προτιμήσεις των Κυπρίων για τις διακοπές του Πάσχα και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Αυξημένες οι κρατήσεις

Την ανιούσα πήραν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για την περίοδο του Πάσχα, που δίνει στην ουσία και το έναυσμα για την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

«Υπάρχει κινητικότητα και από τους συμπατριώτες μας αλλά να σημειώσουμε ότι καταφθάνουν και οι πρώτοι τουρίστες αυτή την περίοδο στο νησί μας λόγω και του Πάσχα των Καθολικών, που αναμένεται να διαμείνουν στις ξενοδοχειακές μονάδες που είναι ήδη ανοικτές.», σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Όσο για τις περιοχές προτίμησής τους…

«Λόγω και των πολύ καλών καιρικών συνθηκών, αρκετοί τουρίστες θα καταλύσουν στην επαρχία Λεμεσού, Πάφου και στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Δεν είναι λίγοι και αυτοί που θα τιμήσουν τις μονάδες μας και στα ορεινά θέρετρα, όπου έχει γίνει σοβαρή αναβάθμιση και σε υποδομές και τουριστικές εγκαταστάσεις.», επισήμανε ο κ. Ρουσουνίδης.

Ο Απρίλιος μπήκε με τους καλύτερους οιωνούς για τον τουρισμό και αυτό διαφαίνεται και από τα επίσημα στοιχεία της Hermes Airports για τον όγκο της επιβατικής κίνησης από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου, τις δύο πρώτες βδομάδες του μήνα.

«Περισσότεροι από 450 χιλιάδες θα ταξιδέψουν τις πρώτες δύο βδομάδες από και προς τα δύο αεροδρόμια της χώρας μας και παρατηρείται μια αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 26% σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο. Οι χώρες που ξεχωρίζουν και συνεχίζουν να καταγράφουν άνοδο, είναι πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Γερμανία και η Πολωνία.», υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος της Hermes Airports , Πιερής Παναγή.  

Προς τούτο συμβάλλει και η αυξημένη συνδεσιμότητα της Κύπρου, με απευθείας πτήσεις σε 38 χώρες και 140 προορισμούς.