Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αποσκευες αεροδρομιο
*Φωτογραφία αρχείου

Συνολικά 454.000 ταξίδεψαν από και προς τα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας την καλύτερη ιστορικά επίδοση για το μήνα.  

Σε ανακοίνωση η Hermes Airports αναφέρει πως «η καλύτερη επίδοση που καταγράφηκε ποτέ στα κυπριακά αεροδρόμια για τον μήνα Φεβρουάριο, σημειώθηκε φέτος καθώς υπήρξε αύξηση 10% σε σχέση με την επιβατική κίνηση του Φεβρουαρίου του 2019, τη χρονιά που καταγράφηκε ρεκόρ επιβατικής κίνησης στην Κύπρο». 

Συνολικά, «περισσότεροι από 454.000 επιβάτες ταξίδεψαν από και προς τα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου». 

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «από και προς το Αεροδρόμιο Λάρνακας ταξίδεψαν 315.830 επιβάτες σημειώνοντας αύξηση 114% σε σχέση με το 2022 και 5% σε σχέση με το 2019. Αντίστοιχα, από και προς το Αεροδρόμιο Πάφου ταξίδεψαν τον Φεβρουάριο 138.778 επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 58% σε σχέση με το 2022 και 26% σε σχέση με το 2019».

Σε ό,τι αφορά «τις κύριες αγορές, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, η Πολωνία και η Γερμανία, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 70% της συνολικής επιβατικής κίνησης, καταγράφοντας δείκτες πληρότητας που πλησιάζουν το 80%».

Παράλληλα, προστίθεται, «σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2019, το φετινό Φεβρουάριο είχαμε προσθήκη 11 νέων προορισμών όπως το Παρίσι, η Πράγα, η Ρώμη, η Μασσαλία κ.ά., αναπληρώνοντας έτσι το κενό που άφησε η απώλεια των αγορών της Ρωσίας και της Ουκρανίας λόγω του πολέμου».

Η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη ανέφερε πως «η συνδεσιμότητα της χώρας μας είναι η κινητήριος δύναμη της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου».

«Είμαστε περήφανοι που οι προσπάθειες που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια απέδωσαν καρπούς ενώ τα πολύ θετικά αποτελέσματα που κατέγραψε ο φετινός Φεβρουάριος από τουριστικές κυρίως αγορές επιβεβαιώνουν από τη μια τη δίψα του κοινού για ταξίδια αλλά και το ότι η Κύπρος κερδίζει σιγά σιγά το στοίχημα του ολόχρονου προορισμού», πρόσθεσε.

Εξέφρασε αισιοδοξία «πως αυτή η ανοδική πορεία θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες και θα βοηθήσει ευρύτερα την τουριστική βιομηχανία στην ανάκαμψη».