Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατακόμβες Κορινθία

Η πολιτεία νεκρών που θα ήθελε να εξερευνήσει ακόμα και ο μυθικός Ιντιάνα Τζόουνς παραμένει εντελώς άγνωστη και δυστυχώς εγκαταλελειμμένη. Εντυπωσιάζει ωστόσο τους ανθρώπους που το επισκέπτονται.

Όχι μόνο για τις μυσταγωγικές κατακόμβες που υπάρχουν διάσπαρτες στον λόφο δίπλα στη θάλασσα, αλλά και για το πανέμορφο ρωμαϊκό ψηφιδωτό που κοσμεί τα Ρωμαϊκά Λουτρά που βρίσκονται κοντά.

Το συγκεκριμένο νεκροταφείο εντοπίστηκε κατά τις ανασκαφικές έρευνες του 1962, που διενεργήθηκαν στις Κεγχρεές από τον καθηγητή αρχαιολογίας Robert L. Scranton, του πανεπιστημίου του Chicago, υπό την επίβλεψη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών των Αθηνών και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Έρμαιο των αρχαιοκάπηλων

Από τότε είχε κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος, χωρίς όμως να διερευνηθεί πιο διεξοδικά και να διαφυλαχτεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει έρμαιο στις αρπακτικές διαθέσεις των αρχαιοκάπηλων.

Οι θαλαμωτοί τύμβοι είναι πραγματικά επιβλητικοί και αποπνέουν έναν έντονο μυστικισμό. Οι εικόνες είναι εκπληκτικές και πολύ σπάνιες και σας ταξιδεύουν στην γαλάζια πολιτεία των νεκρών της Κορινθίας που μέχρι σήμερα τουλάχιστον ελάχιστοι γνώριζαν.

Πηγή: In.gr