Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μονοπάτι αηδόνια

Το μονοπάτι «Αηδόνια» θα το βρείτε στο χωριό Καμπί, γνωστό και ως «Καμπί του Φαρμάκα» λόγω της γειτονικής του θέσης με το χωριό Φαρμακάς. Το Καμπί βρίσκεται σε υψόμετρο 860 μέτρων, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, με θέα τα βουνά.

Μονοπάτι αηδόνια

Το μονοπάτι «Αηδόνια» είναι ένα πολύ εύκολο, γραφικό μονοπάτι της φύσης ιδανικό για όλους, όλο το χρόνο. Το μονοπάτι πήρε το όνομά του από τα αηδόνια που φωλιάζουν στα πολυάριθμα δέντρα της περιοχής. Η πλούσια χλωρίδα της περιοχής περιλαμβάνει καρυδιές, συκιές, ελιές και πλατάνια, μούρα και κυκλάμινα. Κατά τη διάρκεια της μόλις ενός χιλιομέτρου διαδρομής οι επισκέπτες συναντούν πινακίδες με πληροφορίες για τα διάφορα είδη της βλάστησης που υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής.

Μονοπάτι αηδόνια

Η πορεία του μονοπατιού είναι παράλληλη με ένα μικρό ρέμα, που οδηγεί μέσα στο μαγευτικό δάσος της περιοχής. Σε αρκετά σημεία αυτής της σύντομης πεζοπορίας οι επισκέπτες συναντούν ξύλινα γεφύρια. Μερικά από αυτά τα γεφύρια χτίστηκαν αρχικά κατά τη διάρκεια της Αγγλοκρατίας συνδέοντας το Καμπί με το χωριό Απλίκι και αποκαταστάθηκαν πλήρως όταν δημιουργήθηκε το μονοπάτι «Αηδόνια».

Μονοπάτι αηδόνια

Σίγουρα το πιο εντυπωσιακό σημείο αυτού του μονοπατιού είναι το δεντρόσπιτο, το οποίο θα το συναντήσετε στα πρώτα 10 λεπτά από την έναρξη του μονοπατιού. Η ιστορία πίσω από αυτό το ξύλινο δεντρόσπιτο είναι ότι χτίστηκε πριν από αρκετά χρόνια, από μια ομάδα νέων, κατοίκων του χωριού και καταστράφηκε με την πάροδο των χρόνων. Με τη βοήθεια κάποιων κονδυλίων, το Κέντρου Νεότητας του χωριού με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποδήμων, το δεντρόσπιτο αποκαταστάθηκε πλήρως όταν δημιουργήθηκε το μονοπάτι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή γύρω από το δεντρόσπιτο είναι εξοπλισμένη με παγκάκια και περίπτερα, καθιστώντας την ιδανική τοποθεσία για να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό πικνίκ.

Μονοπάτι αηδόνια

 

Μονοπάτι αηδόνια

 

Για περισσότερα επισκεφθείτε το www.through-my-eyes.net

Ή ακολουθήστε το Through My Eyes στο Instagram και στο Facebook