Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μονοπάτι βρύσης

Όταν επισκεφθείτε το γραφικό χωριό Λόφου αδράξτε την ευκαιρία να επισκεφθείτε αυτό το όμορφο μονοπάτι της φύσης για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη φύση στα καλύτερά της.

Το μονοπάτι Βρύση της Ελιτζής ξεκινά μόλις λίγα μέτρα βόρεια της Λόφου στο δρόμο που οδηγεί στο χωριό Συλίκου. Η διαδρομή ακολουθεί κατηφορική κατεύθυνση μέχρι την ιστορική βρύση της Ελιτζής, μια διαδρομή που έκαναν οι κάτοικοι του χωριού μέχρι το 1953, για να προμηθευτούν νερό.

Μονοπάτι βρύσης

Η ευκολία του μονοπατιού το καθιστά ιδανικό για να το επισκεφτεί οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτου φυσικής κατάστασης. Η μόλις 1,5 χλμ διαδρομή, θα σας προσφέρει γνώσεις για τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής καθώς οι ενημερωτικές πινακίδες που βρίσκονται σε όλο το μονοπάτι παρέχουν πληροφορίες για τα διάφορα είδη της περιοχής. 

Μονοπάτι βρύσης

Η βρύση βρίσκεται μετά από περίπου 1 χλμ από την αφετηρία του μονοπατιού. Η βρύση κτίστηκε το 1842 και για έναν αιώνα ήταν η κύρια πηγή παροχής νερού για τους κατοίκους του χωριού μέχρι το 1953 όταν οι Άγγλοι κατασκεύασαν βρύσες σε διάφορα σημεία μέσα στο χωριό. Σε όλο το μονοπάτι αλλά και στο σημείο της βρύσης, ο επισκέπτης θα βρει πολλά παγκάκια για να ξεκουραστεί και να θαυμάσει το πλούσιο φυσικό περιβάλλον.

Μονοπάτι βρύσης
Μονοπάτι Βρύσης

Για περισσότερα επισκεφθείτε το www.through-my-eyes.net

Ή ακολουθήστε το Through My Eyes στο Instagram και στο Facebook