Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΜΙΛΛΟΜΕΡΗΣ

Οι καταρράκτες είναι πάντα θεαματικοί και ο φυσικός ήχος του νερού που πέφτει ορμητικά συνεπαίρνει κάθε θεατή. Ο καταρράκτης του Μιλλομέρη στις Πλάτρες αποτελεί ένα χάρμα οφθαλμών. Η θεαματική πτώση του νερού και οι όμορφες εικόνες που δημιουργεί η φύση γύρω από αυτόν ανατμείβουν όσους αποφασίσουν να διαβούν το ομώνυμο μονοπάτι. 

ΜΙΛΛΟΜΕΡΗΣ

Το "Μονοπάτι καταρράκτης Μιλλομέρης" έχει μήκος 1,2 χιλιόμετρα και είναι γραμμικό. Δηλαδή ο επισκέπτης θα πρέπει όταν φτάσει στο τέρμα να επιστρέψει πίσω ακολουθώντας την ίδια διαδρομή. Η εκτιμώμενη διάρκεια για να το περπατήσει κάποιος είναι 30 λεπτά και έχει ως βαθμό δυσκολίας το 3, που σημαίνει ότι είναι από τα πιο δύσκολα μονοπάτια. 

Η αφετηρία του είναι μεταξύ της εκκλησίας των Πλατρών (Εκκλησία Φανερωμένης) και του κέντρου των Πλατρών.

ΜΙΛΛΟΜΕΡΗΣ

Μπορείτε επίσης να φτάσετε στον καταρράκτη με αυτοκίνητο μέσω χωματόδρομου από τον κεντρικό δρόμο Πλατρών - Λεμεσού περίπου 1 χλμ μετά το Ψηλό Δέντρο, αλλά θα χάσετε όλη την ομορφιά που έχει να προσφέρει αυτό το μονοπάτι.

 

Η διαδρομή ξεκινάει κατηφορικά μέσα από πυκνή χλωρίδα. Το πρώτο μισό του μονοπατιού είναι παράλληλο με τον Κρύο ποταμό και το δεύτερο μισό, μετά από μια σύντομη ανηφόρα, οδηγεί σε ένα άνοιγμα με εκπληκτική θέα του βουνού.  

ΜΙΛΛΟΜΕΡΗΣ

Ο καταρράκτης εικάζεται ότι έχει πάρει την ονομασία του από τις λέξεις "μιλλός" που σημαίνει υγρός στην κυπριακή διάλεκτο και τη λέξη μέρος. Αυτό συμβαίνει επειδή βρίσκεται σε τοποθεσία που δεν έχει ηλιοφάνεια, διατηρώντας το σημείο αυτό πάντα υγρό. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, η πρόσβαση προς τον καταρράκτη δεν ήταν εφικτή, μέχρι που δημιουργήθηκε το μονοπάτι της φύσης και ο δρόμος.

ΜΙΛΛΟΜΕΡΗΣ

Ο καταρράκτης Μιλλομέρης έχει ύψος 15 μέτρα, κάτι που τον καθιστά έναν από τους υψηλότερους φυσικούς καταρράκτες στην Κύπρο. Η εύκολη πρόσβαση που έχει σήμερα δίνει την ευκαιρία στον κάθε επισκέπτη να απολαύσει αυτό το μαγευτικό τοπίο.

 

ΜΙΛΛΟΜΕΡΗΣ
ΜΙΛΛΟΜΕΡΗΣ

Για περισσότερα επισκεφθείτε το www.through-my-eyes.net

Ή ακολουθήστε το Through My Eyes στο Instagram και στο Facebook