Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ταξιδι-χωρια

Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και οι εξορμήσεις συνεχίζονται. Κι αφού σιγά σιγά αρχίζει να μυρίζει Φθινόπωρο, τα γραφικά χωριουδάκια της Κύπρου μας είναι οι ιδανικότεροι προορισμοί για εκδρομή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Μαζί με τις εξορμήσεις και τις βόλτες στα δρομάκια των χωριών, μη χάσετε και την ευκαιρία να επισκεφτείτε ενδιαφέροντα σημεία που προσφέρουν ασύλληπτη θέα, το καθένα ξεχωριστά. Αυτή τη φορά σας προτείνουμε τον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας, την περιοχή της Μαδαρής, την Κοράκου και το χωριό Κουκά. 

  • Σημεία θέας «Στεφάνι» & «Heart Sea View Point»

Στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας είναι τοποθετημένο το πιο αγαπησιάρικο σημείο ενδιαφέροντος. Το «Στεφάνι» ή αλλιώς Heart Sea View Point προσφέρει στους επισκέπτες πανέμορφη θέα. Μπορεί κανείς να απολαύσει τα Λεύκαρα, το Σταυροβούνι, τις περιοχές Πεντάσχοινου και Βασιλικού. 

Τον τελευταίο καιρό η χαρακτηριστική αυτή καρδιά έγινε διάσημη και στο instagram αφού δεν είναι λίγος ο κόσμος που έσπευσε να φωτογραφηθεί στο συγκεκριμένο σημείο.

αγιος-θεοδβωρος-καρδια
  • Μονοπάτι Τεισιά της Μαδαρής

Ένα από τα διασημότερα σημεία ενδιαφέροντος της Κύπρου. Η αφετηρία του μονοπατιού «Τεισιά της Μαδαρής», βρίσκεται στην Κυπερούντα, κάτω από το ύψωμα κοντά στο πυροφυλάκιο του Τμήματος Δασών, στο τέρμα του αδιέξοδου χωματόδρομου προς τη Μαδαρή. Οι επισκέπτες και οι λάτρεις της φύσης μπορούν να φτάσουν οδικός αλλά και με τα ποδιά, ξεκινώντας την πεζοπορία τους νωρίτερα σε χαμηλότερο σημείο. 

Το μονοπάτι είναι απίστευτα όμορφο με συγκεκριμένες τοποθεσίες να έχουν παγκάκια για ξεκούραση και απόλαυση της θέας της Μεσαορίας και της ακτής της Μόρφου.Υπάρχουν αρκετά σημεία όπου αυτοί οι χαρακτηριστικοί κατακόρυφοι βράχοι, βρίσκονται στην πλευρά των γκρεμών, κάνοντας τη θέα μοναδική στο είδος της.

τεισια της μαδαρη

Η ονομασία της βουνοκορφής προέρχεται πιθανότατα από την αρχαία ελληνική λέξη μαδαρός,(ο) που σημαίνει αποψιλωμένος, φαλακρός.

Η διαδρομή εκτός από την επαφή με τη φύση προσφέρει πανοραμική θέα προς το Τρόοδος, τα χαμηλότερα σημεία της Σολιάς, τη Μεσαορία και στο πιο κοντινό πλάνο προς τα χωριά Καννάβια και Αγία Ειρήνη, Φράγμα Ξυλιάτου, Λαγουδερά, Πολύστυπος και στο τέλος προς την Πιτσιλιά και την επαρχία Λεμεσού.

βίντεο youtube - Constantinos Christou

  • Σημείο θέας «Μούττη του Καλογήρου»

Ακόμη ένα γνωστό σημείο θέας, το οποίο βρίσκεται στην Κοράκου και φέρει την ονομασία «Μούττη του Καλογήρου». Μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα προς τη θάλασσα και το βουνό, ενώ το σημείο αυτό αποτελεί το μοναδικό σημείο θέας στην περιοχή Σολιάς, γεγονός που συμβάλλει στην προσέλκυση αρκετού κόσμου.

Χαρακτηριστική και η επιγραφή στην κορυφή της κατασκευής όπου συγκεκριμένα γράφει, «Η ευτυχία δεν βασίζεται στη θέα που έχεις μπροστά σου, αλλά με ποιον την μοιράζεσαι».

μουττη-καλογηρου
φωτογραφία από visitsolea.com
  • Σημείο θέας Κουκά

Η Κουκά είναι ένα από τα μικρότερα χωριά της Λεμεσού. Από το σημείο θέας που προσφέρεται στο χωριό μπορείτε να αγναντεύσετε την καταπράσινη κοιλάδα που δημιουργείται από τους ποταμούς Κούρη και Κρυό.

Το χωριό έχει και μια ενδιαφέρουσα ιστορία γύρω από το όνομά του. Μία εκδοχή αναφέρει ότι το χωριό πήρε το όνομα του από τον κτήτορα του ναού του Τιμίου Σταυρού ο οποίος ονομαζόταν Κοκάς. Ο κάτοικος αυτός είναι στο κεφάλι του κόκαν (πλεξίδα ή κότσο). Στη συνέχεια το όνομα διαφοροποιήθηκε σε Κουκά.

Μια άλλη εκδοχή αναφέρει ότι ο Κοκάς ήταν ο κάτοικος που είχε στην κατοχή του την περισσότερη γη του χωριού.

σημειο θεας κουκα
φωτογραφία από allaboutlimassol.com