Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Η αποβάθρα στην παραλία Lighthouse στην Πάφο - Φωτογραφία μέσω Instagram: Evgeni Fab
Η αποβάθρα στην παραλία Lighthouse στην Πάφο - Φωτογραφία μέσω Instagram: Evgeni Fab

Ζούμε στην εποχή όπου τα social media έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή μας. Μέσα από αυτά οι άνθρωποι μοιράζονται διάφορες στιγμές της καθημερινότητας τους, από επαγγελματικές μέχρι και πιο προσωπικές. Άλλοι πάλι διατηρούν το προφίλ του και ως πλατφόρμα δημιουργίας εσόδων, μέσα από καμπάνιες και συνεργασίες με εταιρείες, αφού αποτελεί αδιαμφισβήτητα πια μια τεράστια αγορά.

Για να πραγματοποιηθούν ωστόσο αυτά και να μπορεί το εκάστοτε προφίλ να ελκύει το ενδιαφέρον των υπόλοιπών χρηστών, είτε σαν έμπνευση, είτε για σκοπούς συνεργασιών, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το περιεχόμενο του.

Σας προτείνουμε λοιπόν μέρη της Κύπρου μας για να τραβήξετε φωτογραφίες που θα δώσουν ίδιαίτερα χρώματα και εικόνες στο προφίλ σας. Αυτή τη φορά ταξιδεύουμε στην Πάφο και σε μερικά πανέμορφα σημεία που μας παρουσιάζει μέσα από τον φωτογραφικό φακό του ο φωτογράφος Evgeni Fab, ο οποίος ξεχωρίζει στο Instagram για τις μαγευτικές του λήψεις.

  • Θαλασσινές σπηλιές  ή Κανταρκαστοί στην Πέγεια

Οι θαλάσσιες σπηλιές που κλέβουν τις εντυπώσεις , βρίσκονται στην παραλία της Πάφου, στο χωριό Πέγεια. Η περιοχή όπου βρίσκονται τα θαλάσσια σπήλαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας μοναδικός τόπος εξαιρετικής ομορφιάς, γεωλογικού και βιολογικού ενδιαφέροντος.

Αυτοί οι σχηματισμοί είναι ανεκτίμητοι καθώς χρειάστηκαν χιλιάδες χρόνια για να δημιουργηθούν. Συγκεκριμένα, η διαβρωτική δράση της θάλασσας έχει καταφέρει να εισχωρήσει ανάμεσα στα βράχια με το πέρασμα του χρόνου δημιουργώντας αυτό το σπουδαίο μωσαϊκό. 

  • Ναυάγιο EDRO III στην Πέγεια της Πάφου

Πολύ κοντά στις θαλάσσιες σπηλιές θα συναντήσει κανείς το Ναυάγιο EDRO III. Η θέση που βρίσκεται έχει δώσει στο συγκεκριμένο σημείο μια αξεπέραστη θέα και κυρίως την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Η ιστορία του ναυαγίου  EDRO III αρχίζει το 2011. Αργά το βράδυ στις 7ης Οκτωβρίου, το πλοίο αναχωρεί από το Λιμάνι της Λεμεσού με προορισμό τo νησί της Ρόδου. Το πλήρωμα του EDRO III ήταν 9 ναύτες από το Λίβανο, την Αίγυπτο και την Αλβανία. Το EDRO IIΙ Αλβανικής πλοιοκτησίας υπό σημαία Σιέρα Λεόνε, έχει μήκος 84 μέτρα και 14 μέτρα πλάτος. Το πλοίο ήταν φορτωμένο με γυψοσανίδες.

Αφού λοιπόν διέσχισε τη θάλασσα, η οποία την ημέρα εκείνη ενδεικνυόταν ως κατάλληλη για ταξίδι και κατευθύνθηκε προς τα δυτικά του νησιού, ξέσπασε αναπάντεχα θαλασσοταραχή. Καθώς το πλοίο βρισκόταν κοντά στο νησάκι Γερόνησος στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας, λόγω των ισχυρών ανέμων και της θαλασσοταραχής καθώς και βλάβης που υπέστη, παρασύρθηκε από τα κύματα και ακινητοποιήθηκε περίπου 30 μέτρα από την βραχώδη ακτή της Πέγειας, τα ξημερώματα της 8ης Οκτωβρίου.Το πλήρωμα διασώθηκε από ένα Βρετανικό Στρατιωτικό Ελικόπτερο. Στο διάστημα αυτό έγιναν κάποιες προσπάθειες για την μετακίνηση και ρυμούλκησή του από κάποια ασφαλιστική εταιρεία, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό για διάφορους λόγους. Ο καπετάνιος του μάλιστα δεν το εγκατέλειψε μέχρι να ξεκαθαρίσει η τύχη του. Τελικά το πλοίο έμεινε στην περιοχή ως... αξιοθέατο.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη, προστατεύεται και συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα Natura 2000. 

  • Η παραλία Λευκός Φάρος (Lighthouse Beach)

Μια μεγάλη παραλία εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, διάσημη για την εκπληκτική της θέα και τον εντυπωσιακό λευκό φάρο που της έχει δώσει το όνομά της. Βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Πάφου και εκτείνεται σε 400 μέτρα. Μια παλιά αποβάθρα από την οποία οι κολυμβητές έχουν πρόσβαση στην θάλασσα, προσφέρει επίσης ένα ιδιαίτερο σημείο για φωτογραφία.

Η λήψη του φωτογράφου Evgeni Fab είναι καθηλωτική.