Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παντα βρεχει φαραγγι

Τη μοναδικότητα της ελληνικής φύσης δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Η Ελλάδα είναι η χώρα με τους γνωστούς και άγνωστους Παραδείσους που καλούν τον κάθε ταξιδιώτη, ντόπιο και ξένο να τους εξερευνήσει. Πολλά από αυτά τα μαγικά μέρη είναι γνωστά μόνο στους ντόπιους της κάθε περιοχής ωστόσο μέσα από το διαδίκτυο και την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γίνονται όλο και πιο γνωστά στο κοινό, για να προστεθούν έτσι στη λίστα με τα μέρη που πρέπει σίγουρα να θαυμάσουμε από κοντά.

Πιο κάτω μέρη και σημεία που η φύση δημιούργησε και είναι σαν να επισκέπτεσαι σημεία από τον Παράδεισο.

  • Μετέωρα

Φυσικά τα Μετέωρα πάντα θα εντυπωσιάζουν και πάντα θα βρίσκονται ανάμεσα στα μέρη που όλοι θέλουν να δουν από κοντά και να θαυμάσουν. Οι τεράστιοι σκουρόχρωμοι βράχοι από ψαμμίτη, που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, υψώνονται επιβλητικοί έξω από την Καλαμπάκα και προκαλούν δέος στον επισκέπτη. Με τα μοναστήρια που αγκαλιάζουν τις  κορυφές των βράχων αποτελούν το δεύτερο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα της χώρας μετά φυσικά το Άγιο Όρος.

 

  • Δρακολίμνες

Ίσως οι πιο μαγευτικές λίμνες που θα κοιτάξετε ποτέ. Βγαλμένες σαν μέσα από παραμύθι, κόβουν την ανάσα με την ομορφιά τους.

Οι περίφημες δρακολίμνες είναι αλπικές λίμνες που σύμφωνα με την επιστήμη είναι απομεινάρια παγετώνων, ενώ κατά την παράδοση κατοικίες δράκων που μάχονται μεταξύ τους. Βρίσκονται φωλιασμένες στις βουνοκορφές, στην πλειονότητά τους στην οροσειρά της Πίνδου (Ήπειρος και δυτική Μακεδονία).

Αποτελούν πηγή ξεκούρασης και ομορφιάς για τους λάτρεις της φύσης, ανεκτίμητα αντικείμενα μελέτης για τους επιστήμονες. Η παράδοση τις θέλει κατοικίες δράκων που μάχονται μεταξύ τους.

Η δρακόλιμνη του Σμόλικα ειναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Ελλάδας μετά τη Δρακόλιμνη της Γκαμήλας στη Τύμφη. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2.160 μέτρα κάτω από την υψηλότερη κορυφή του Σμόλικα (2.637 μ.). Η έκταση της κυμαίνεται από 4 μέχρι 6 στρέμματα, η περίμετρος της φτάνει τα 310 μέτρα, ενώ όπως την κοιτάει κανείς από ψηλά έχει σχήμα καρδιάς.

 

  • Δάσος της Στροφυλιάς

Η ομορφιά του τοπίου στο δάσος της Στροφυλιάς κόβει την ανάσα. To δάσος μαζί με τη λιμνοθάλασσα αποτελεί ένα σημαντικό ζωντανό οικοσύστημα που έχει χαρακτηριστεί καταφύγιο άγριας ζωής και φιλοξενεί πολλά άγρια είδη.

Η σημασία του συγκεκριμένου δάσους έχει οικολογικό αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη καθώς αποτελεί βιότοπο σπάνιων πτηνών, ειδών πανίδας και χλωρίδας. Στη περιοχή απαντώνται 60 είδη πτηνών, 5 είδη θηλαστικών και 7 είδη αμφίβιων ερπετών. Η περιοχή προστατεύεται από τη Σύμβαση Ραμσάρ (Διεθνής Σύμβαση Υγροβιοτόπων, 1971) και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000.

 

  • Σπήλαιο Grande Grotta, Κάλυμνος

Το σπήλαιο Grande Grotta στην Κάλυμνο των Δωδεκανήσων, τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε παγκόσμιο αναρριχητικό προορισμό.  Προσελκύει αρκετό κόσμο κάθε καλοκαίρι, προερχόμενο από διάφορες γωνιές του πλανήτη.

Το σπήλαιο Grande Grotta σχηματίζει ένα τεράστιο ασβεστολιθικό αμφιθέατρο και θα εντυπωσιαστείτε από τη θέα του μικρού νησιού Τέλενδος απέναντι που  είναι μαγευτική την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

 

  • Φαράγγι Πάντα Βρέχει, Ευρυτανία

Ένας από τους ομορφότερους κρυφούς παραδείσους της Ελλάδας, εκεί που πάντα βρέχει.  Βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Ροσκά και Δολιανά της Ευρυτανίας. Η διαδρομή μέσα στον Κρικελοπόταμο είναι απίθανη, πολλές φορές το νερό μπορεί να φτάσει και μέχρι τη μέση σας, ενώ στο εντυπωσιακό σημείο με τους καταρράκτες μπορείτε να κολυμπήσετε.

Η ονομασία του φαραγγιού έχει τη δική της καθόλα λογική ιστορία. Κάπου στο φαράγγι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο το οποίο έχει μήκος περίπου 80 μέτρα. Σε αυτό το σημείο, στην κορυφή του φαραγγιού φτάνουν παγωμένα νερά από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας. Προσπαθώντας να γίνουν ένα με τα νερά του ποταμού Κρικελιώτη, βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού με αποτέλεσμα να δημιουργούν μερικούς εντυπωσιακούς καταρράκτες κρεμασμένους από την κορυφή. Επειδή όμως το ύψος είναι πολύ μεγάλο, η ροή τους δεν είναι συμπαγής. Έτσι πέφτουν σε μικρές και μεγάλες σταγόνες κάνοντάς τους να μοιάζουν με βροχή.