Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρηγορης μπιθικώτσης

Ο σερ του ελληνικού πενταγράμμου, ο σπουδαίος ερμηνευτής Γρηγόρης Μπιθικώτσης, μπορεί να γεννήθηκε σε μια φτωχογειτονιά του Δήμου Περιστερίου, ωστόσο είχε μια μεγάλη αγάπη. Την εξοχική κατοικία που είχε αποκτήσει στον Κάλαμο Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή “Αγκώνα”. Ένα σπίτι στο οποίο περνούσε αρκετό χρόνο, καθώς ήταν το “κρυφό του ησυχαστήριο”. Σημειώνεται ο συγκεκριμένος παραλιακός δρόμος της περιοχής φέρει το όνομα του.

Όσοι τον είχαν επισκεφθεί στον Κάλαμο μιλούν για μια πολύ απλή κατοικία, όπως αρμόζει στον τραγουδιστή της ρωμιοσύνης.

Η κατοικία αυτή σήμερα ανήκει στον αγαπημένο του γιο και στη διαθήκη του ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τον γιο μου από τον δεύτερό μου γάμο με τη Μεταξία, Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον θεωρώ φυσικό μου διάδοχο και συνεχιστή της ιστορίας μου στα καλλιτεχνικά μου δρώμενα. Έχουμε γράψει στον γιο μου Γρηγόρη εγώ και η γυναίκα μου, Μεταξία, το σπίτι στο Χαλάνδρι. Επίσης, το εξοχικό σπίτι στον Κάλαμο στη θέση Αγκώνα και ένα χωράφι στο Μαρκόπουλο είναι γραμμένα στον γιο μου Γρηγόρη Μπιθικώτση». 

Δείτε το βίντεο της ομάδας Upstories: 

Λίγα λόγια για το χωριό: 

Ο Κάλαμος είναι χωριό της βορειοανατολικής Αττικής, νότια του Ωρωπού και βόρεια του Καπανδριτίου. Το επίνειό του είναι οι Άγιοι Απόστολοι, παραθεριστική περιοχή, με μεγάλη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο Κάλαμος είναι χτισμένος σε κατάφυτη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής, σε απόσταση 39 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας. Περιτριγυρίζεται από σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα.

Ξεχωρίζει ανάμεσά τους το ιερομαντείο Αμφιαράειο. Αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής αποτελούν η Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που τοποθετείται στον 6ο αιώνα μ.Χ. και οι βυζαντινοί ναοί του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Παρασκευής.