Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυθηρα

Προορισμός Κύθηρα, στο νησί της Ελλάδας που μοιάζει σαν πίνακας ζωγραφικής και συνδυάζει λίγο από Κυκλάδες, Επτάνησα, Κρήτη και Πελοπόννησο. Είναι γνωστά και με την παλαιότερη ενετική ονομασία Τσιρίγο και είναι η γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης. 

Το όνομα Κύθηρα έχει βαθιά στην ιστορία τις ρίζες του. Ο Όμηρος το αναφέρει στο επικό του έργο, την Ιλιάδα, ενώ η θεά Αφροδίτη, η θεά του Έρωτα, αν και θεωρείται ότι γεννήθηκε την Κύπρο, διεκδικείται και από τα Κύθηρα.

Η Αφροδίτη εκτός από το προσωνύμιο Παφία, λόγω της γέννησής της στην Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο ονομάζεται και Κυθέρεια, λόγω της σύνδεσής της με τα Κύθηρα. Τα Κύθηρα θεωρούνται το νησί της Ουράνιας Αφροδίτης, όπου και υπήρχε το πρώτο ιερό της στον Ελλαδικό χώρο. Ενώ η Αφροδίτη είναι γνωστή ως "Πάφια", ο Όμηρος στην Ιλιάδα την αναφέρει ως "Κυθέρεια θεά του έρωτα τροφός".

Σπουδαίοι συγγραφείς της αρχαιότητας αναφέρονται στο νησί με το όνομα Κύθηρα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο Ηρόδοτος, ο Διόνυσος και ο Ξενοφώντας (στα Ελληνικά του χρησιμοποιεί τον όρο Κυθηρία γη).

Ιδέες για το πώς να περάσετε τις διακοπές σας στο όμορφο νησί της Ελλάδας

Βόλτες στο λιμάνι της Χώρας των Κυθήρων το Καψάλι που είναι η καρδιά της διασκέδασης ενώ το ομώνυμο χωριό είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία των Κυθήρων.

καψαλι

Επισκέψου το υπέροχο σπήλαιο που θα βρεις στη βραχονησίδα Αυγό ή Χύτρα που βρίσκεται απέναντι από το χωριό Καψάλι και θυμίζει πισίνα. Κολύμπι μπορείτε να κάνετε και στις παραλίες Παλαιόπολη, Καλαδί, Όχελες, Φυρή Άμμος, Μελιδόνι,Καψάλι,Αγία Πελαγία, Φούρνοι, Χαλκός, Κομπονάδα και Πλατιά Άμμος οι οποίες θα σε εντυπωσιάσουν.  

Κυθηρα

Στο νησί θα βρείτε επίσης γραφικά ξωκλήσια και μοναστήρια που πρέπει να επισκεφτείτε. Η Παναγία Μυρτιδιώτισσα, προστάτιδα του νησιού, η Αγία Μόνη και η Αγία Ελέσσα είναι κάποια από αυτά.

κυθηρα

Και για το τέλος σας προτείνουμε να εξερευνήσετε το χωριό Μυλοπόταμο και να επισκεφτείτε τον καταρράκτη της Φόνισσας. Κάποτε το ονειρικό αυτό τοπίο αποτέλεσε σκηνικό φόνου, στο οποίο οφείλει και την ονομασία του. Πριν πολλά χρόνια, λοιπόν, δύο γυναίκες ήρθαν αντιμέτωπες στην κορυφή των καταρρακτών πάνω στα βράχια. Τότε η μία έσπρωξε την άλλη κάτω, με αποτέλεσμα η δεύτερη να χάσει την ζωή της.

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗς ΦΟΝΙΣΣΑΣ

Ωστόσο, η μοναδική και μαγική ομορφιά που αντικρίζει κανείς μόλις βρεθεί εδώ του δημιουργεί την εντύπωση ότι μόνο αέρινα πλάσματα μπορούν να ζουν στον καταρράκτη του Μυλοπόταμου, όπως οι νεράιδες. Γι’ αυτό και έχει αποδοθεί στην τοποθεσία και η ονομασία καταρράκτες της Νεράιδας. Λίγο πιο πέρα από τους καταρράκτες συναντώνται οι εγκαταλελειμμένοι νερόμυλοι του χωριού, καθώς και άλλες λιμνούλες που ολοκληρώνουν το παραμυθένιο σκηνικό.