Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μπορα μπορα

Δεν αποκαλείται τυχαία το μαργαριτάρι του ειρηνικού! Η Μπόρα Μπόρα είναι ένα πανέμορφο εξωτικό νησί το οποίο ανήκει στη Γαλλική Πολυνησία. Βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό και περιβάλλεται από μια λιμνοθάλασσα και ένα κοραλλιογενή ύφαλο. Το νησί είναι υπόλειμμα ενός σβησμένου ηφαιστείου και έχει δύο κορυφές, το ορός Παχία και το όρος Οτεμάνου, το ψηλότερο με ύψος 727 μέτρων.

Το νησί Μπόρα Μπόρα είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός σε διεθνές επίπεδο, γνωστός για τα πολυτελή ξενοδοχεία του. Ο κύριος οικισμός στο νησί είναι η Βαϊτάπε, στο δυτικό άκρο του κύριου νησιού, όπου αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη και το λιμάνι του νησιού.

βαιταπε

Αν έχετε στο μυαλό σας να κάνετε ταξίδι στο νησί σύντομα, τα μπανγκαλόου που είναι χτισμένα πάνω στη θάλασσα προσφέρουν μιαν ονειρική διαμονή. Στο δάπεδό τους από διαφανές ειδικό πλεξιγκλάς μπορείτε να θαυμάσετε τα χρώματα των νερών και τον πλούσιο υδάτινο κόσμο.

μπορα μπορα

Από πού πήρε το όνομα της

Στην αρχαιότητα το νησί ονομαζόταν Pora pora mai te pora, που σημαίνει «δημιουργημένο από τους θεούς» στην τοπική ταϊτική διάλεκτο. Αυτό συχνά συντομευόταν Pora Pora που σημαίνει απλώς «πρωτογεννημένος». Η γλώσσα της Ταϊτής και η αγγλική, η γαλλική και η ολλανδική γλώσσα χρησιμοποιούν η καθεμία ένα μοναδικό σύνολο φωνημάτων, επομένως η ορθογραφία και η προφορά του ονόματος αλλάζει καθώς περνά από τη μια γλώσσα στην άλλη. Όταν ο εξερευνητής Jacob Roggeveen προσγειώθηκε για πρώτη φορά στο νησί, αυτός και το πλήρωμά του υιοθέτησαν το όνομα Bora Bora, το οποίο παραμένει από τότε.

Πληροφορίες

Η παραγωγή στο νησί είναι περιορισμένη και είναι κυρίως αλιεύματα από τις κοντινές θάλασσες και φυτείες κοκοφοινίκων, πηγή του κόπρα.

Οι γλώσσες που ομιλούνται στη Μπόρα Μπόρα είναι η Ταϊτική και η Γαλλική. Ωστόσο, λόγω του υψηλού τουριστικού πληθυσμού, πολλοί ιθαγενείς του Μπόρα Μπόρα έχουν μάθει να μιλούν αγγλικά.

Διαφορά ώρας: 13 ώρες πίσω

Νόμισμα: Φράγκο γαλλικού Ειρηνικού (1 ευρώ ισοδυναμεί με 119 Φράγκο)

Τι να κάνετε στο εξωτικό νησί

Απολαύστε κρουαζιέρες στα μικρά νησάκια της

Από το λιμάνι της Βαϊτάπε πραγματοποιούνται ημερήσιες κρουαζιέρες στα διάφορα μικρά νησάκια που βρίσκονται στη λιμνοθάλασσα της Μπόρα Μπόρα και η διαδρομή είναι μαγική.

bora bora

Καταδύσεις για να γνωρίσετε τη ζωή στο βυθό 

Τα ζεστά διάφανα νερά είναι ιδανικά για καταδύσεις με τα πολύχρωμα τροπικά ψάρια και τα σαλάχια που είναι πολύ φιλικά με τους ανθρώπους. Οι πιο τολμηροί μπορούν να επιδοθούν στο τάισμα καρχαρία στην άκρη του κοραλλιογενούς υφάλου, που περιβάλει τα νησιά.

μπορα μπορα

Μην φύγετε αν δεν δοκιμάσετε τη ντόπια κουζίνα και αν δεν χορέψετε Tamure

Δοκιμάστε τις πολυνησιακές γαστρονομικές νοστιμιές και απολαύστε τον Tamure, τον φημισμένο ερωτικό χορό, με τη συνοδεία τυμπάνων κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Le Heiva.

bora bora
bora bora