Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σαντορινη

Η Σαντορίνη, Θήρα ή Στρογγύλη όπως λεγόταν παλαιότερα, είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας και του Αιγαίου πελάγους. Σήμερα η Σαντορίνη είναι ένας από τους διασημότερους ταξιδιωτικους προορισμούς - τουριστικά κέντρα του κόσμου.

Η έκρηξη του ηφαιστείου και η δημιουργία ενός επίγειου παραδείσου
Η Σαντορίνη καθώς και τα νησιά Θηρασία και Ασπρονήσι είναι απομεινάρια του ηφαιστειογενούς νησιού Στρογγύλη. Η Στρογγύλη ήταν ένας ηφαιστειακός κώνος. Το κεντρικό τμήμα της ανατινάχτηκε μαζί με τον κρατήρα του ηφαιστείου από τη Μινωική έκρηξη που έγινε το 1613 π.Χ. και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτού που σήμερα ονομάζουμε καλδέρα της Σαντορίνης και την καταστροφή του προϊστορικού πολιτισμού του νησιού. Στο θαλάσσιο χάσμα που σχηματίστηκε μεταξύ Θήρας και Θηρασίας, που έχει βάθος 1.500 μέτρων, κατά καιρούς βγήκαν στην επιφάνεια ηφαιστειακοί κώνοι που σχημάτισαν τα εξής νησιά: την Παλαιά, τη Μικρή και τη Νέα Καμένη, την Καμένη Γεωργίου του Α΄, την Καμένη του Φουκέ, την Αφρόσσα και τη Δάφνη. Όλα αυτά τα νησιά μεγάλωναν σιγά-σιγά και ενώθηκαν, εκτός από την Παλαιά Καμένη.

Τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείς στη Σαντορίνη

Στα Φηρά χτυπά η καρδιά της Σαντορίνης. H πρωτεύουσα του νησιού είναι το μέρος που θα περάσεις σχεδόν όλα σου τα απογεύματα στις καλοκαιρινές σου διακοπές. Θα κάνεις αξέχαστες βόλτες στα στενά σοκάκια της και θα απολαύσεις την υπέροχη θέα του Αιγαίου πελάγους.

φηρα

Το ηλιοβασίλεμα στην Οία, ένα από τα ωραιότερα στον κόσμο
Δεν είναι τυχαίο που τα καλοκαίρια δημιουργείται κοσμοσυρρόη κατά την δύση του ήλιου στην Οία. Τουρίστες σπεύδουν να απολαύσουν τον ήλιο που φέυγει σιγά σιγά και μάλιστα κάθε φορά που δύει τον χειροκροτούν με ενθουσιασμό.

οια

Στο Ημεροβίγλι το ηλιοβασίλεμα είναι εξίσου εντυπωσιακό και με λιγότερο κόσμο και είναι ένα γραφικό χωριό που μοιάζει σαν πίνακας ζωγραφικής.

ημεροβιγλι

Μην παραλείψεις να εξερευνήσεις τη Νέα Καμένη η οποία βρίσκεται απέναντι από τη Σαντορίνη. Θα σου δώσει την εικόνα του ηφαιστείου ενώ εκεί θα δεις και τους ενεργούς κρατήρες που υπάρχουν.

νεα καμενη

Άλλη μια αξέχαστη εμπειρία θα ζήσεις στις θερμές πηγές που προσφέρονται για κολύμπι. 

θερμες πηγες

Ποιες παραλίες να επισκεφθείς:
Η μαύρη παραλία. Η ονομασία βγήκε από την μαύρη άμμο που κυριαρχεί και η οποία έχει προέλθει φυσικά από το ηφαίστειο. Οι παραλίες Περίσσα, ο Περίβολος, το Καμάρι, ο Μονόλιθος, μοιάζουν πάνω κάτω μεταξύ τους. Οι δύο πρώτες είναι οι πιο διάσημες του νησιού, με τον Περίβολο να αποτελεί αγαπημένη παραλία των νέων. Εκεί θα βρείτε πολλά beach bars, ξαπλώστρες, μουσικές και πάρτι από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αντίθετα στο Καμάρι και το Μονόλιθο θα δεις αρκετές οικογένειες και μικρά παιδιά.

μαυρη παραλια

Η κόκκινη παραλία. Πρόκειται για ένα πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό. Ένας πελώριος κόκκινος βράχος και μια πορτοκαλί άμμος γεμάτη ξαπλώστρες. Για να φτάσεις εκεί βέβαια, χρειάζεσαι και λίγο περπάτημα, αλλά η θέα μετά στο ανταποδίδει.

κόκκινη παραλία

Η λευκή παραλία. Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού και η είναι προσβάσιμη μόνο μέσω θαλάσσης

λευκη παραλια

Τι να μην κάνεις στη Σαντορίνη
Μην ανέβεις σε γαϊδουράκι.
Μπορεί το γαϊδουράκι να αποτελεί σύμβολο για τη Σαντορίνη, όμως τα τελευταία χρόνια οι ντόπιοι τα χρησιμοποιούν για να βγάζουν χρήματα. Δεν χρειάζεται να τα ταλαιπωρούμε περισσότερο με τον καύσωνα και την τεράστια διαδρομή με τα αμέτρητα σκαλιά που αναγκάζονται να ανεβοκατεβαίνουν.