Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παφος

Σημαντική θέση στην καρδιά κάθε Κύπριου και όχι μόνο, έχει η πανέμορφη Πάφος. Δεν είναι τυχαίο που η θεά Αφροδίτη την επέλεξε για γενέτειρα της και που κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες και ντόπιοι, την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η πρωτεύουσα της δυτικής Κύπρου κερδίζει τις εντυπώσεις για την πλούσια ιστορία της αλλά και για τα καταγάλανα νερά της, την καθηλωτική φυσική ομορφιά της και τον ζεστό της καιρό τα καλοκαίρια.

Πιο κάτω μερικά από τα αξιοθέατα της Πάφου που συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμο κάθε καλοκαίρι τόσο για την ομορφιά όσο και για την ιστορία τους. Σημεία που η φύση δημιούργησε με τη μαγεία της και που δεν γίνεται να τα παραλείψεις στην επόμενη σου επίσκεψη στην Πάφο.

Πέτρα του Ρωμιού:
Ο μεγάλος βράχος που συναντάμε στις νότιες ακτές της Κύπρου. Περιβάλλεται επίσης από βράχους ασβεστόλιθου που έχουν πέσει από τον γκρεμό και έχουν σχηματίσει μέσα στα κύματα ένα πανέμορφο τοπίο. Σύμφωνα με το θρύλο, ο Διγενής Ακρίτας, ο θρυλικός Βυζαντινός ήρωας, πέταξε τον βράχο αυτό ενάντια σε πειρατές. Κατά το ηλιοβασίλεμα, η θέα από την κορυφή του γκρεμού (από το δρόμο για το δρόμο προς τη Λεμεσό) είναι τόσο μαγευτική που δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι σε αυτό το σημείο θεωρείται πως η θεά Αφροδίτη αναδύθηκε μέσα από τα κύματα.

πέτρα του ρωμιου

Θαλάσσιες σπηλιές “Κανταρκαστοί”:
Μια πανέμορφη ακτή με φυσική βραχώδη παραλία και θαλάσσιες σπηλιές. Οι σπηλιές βρίσκονται ολόγυρα από έναν κολπίσκο και οι βράχοι που βρίσκονται στη θάλασσα δίνουν στο τοπίο μια μεγαλοπρέπεια σχεδόν εξωπραγματική. Το σημείο αυτό βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Πάφου, κοντά στο νησάκι του Αγίου Γεωργίου της Πέγειας (Γερόνησος).

πεγεια

Λάρα:
Η πανέμορφη περιοχή της Λάρας με την απομονωμένη της παραλία και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα που σε μαγεύει.

λαρα

Είναι γνωστή για την αναπαραγωγή χελώνας, ιδιαίτερα το είδος Μύδας, το οποίο κινδυνεύει με εξαφάνιση. Είναι μέρος της άγριας φύσης του Ακάμα και μια ομάδα ανθρώπων φροντίζει ώστε η περιοχή αυτή να παραμένει προστατευμένη.

Στην παραλία συγκεκριμένα απαγορεύεται:

Να πας εκεί με ομπρέλες και κρεβατάκια
Να οδηγείς πάνω στην παραλία
Να χρησιμοποιείς φουσκωτό ή οποιοδήποτε σκάφος
Να ψαρεύεις
Να ανάβεις φωτιά
Να διανυκτερευεις
Να ενοχλείς τις χελώνες

λαρα χελωνες

Παραλία Blue Lagoon:
Τα κρυστάλλινα νερά σε αυτόν τον κόλπο της Χερσονήσου του Ακάμα δίνουν τη δυνατότητα να δείτε καθαρά το βυθό της θάλασσας. Η πρόσβαση στον κόλπο γίνεται με βάρκα, όπου μπορείς να κάνεις μια βουτιά μέσα στο δροσερό νερό, να κολυμπήσεις ή απλά να κοιτάζεις την επιφάνεια αυτού του υπέροχου τοπίου που σε ταξιδεύει.

blue lagoon

Η Κοιλάδα των Κέδρων:
Η ορεινή περιοχή στο δάσος της Πάφου, μεταξύ των περιφερειών Πάφου και Λευκωσίας. Διασχίζεται από τον επαρχιακό δρόμο που ενώνει το χωριό Παναγία με τη μονή της Παναγίας του Κύκκου. Οι ενδημικοί κέδροι που κοσμούν το δάσος δημιουργούν ένα παραμυθένιο τοπίο.

κοιλάδα των κέδρων
κοιλάδα των κέδρων