Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ισλανδία

Η Ισλανδία φιλοξενεί μερικά από τα πιο ξεχωριστά τοπία στον κόσμο, γι' αυτό πιθανώς έχει γίνει ένας από τους πιο περιζήτητους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης.  Οι παγετώνες, τα ηφαίστεια, οι καταρράκτες, οι αναβράζουσες θερμές πηγές και τα στρέμματα άγριας φύσης, αποτελούν παράδεισο για τους λάτρεις της φύσης και όχι μόνο.

Πιο κάτω μπορείτε να επιβεβαιώσετε μέσα από τα τέσσερα από τα πολλά αξιοθέατα που η φύση δημιούργησε στην Ισλανδία, γιατί η χώρα αυτή πρέπει να μπει στη λίστα με τους επόμενους ταξιδιωτικούς σας προορισμούς.

Καταρράκτης Gullfoss

O καταρράκτης Gullfoss είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της χώρας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο ξεχωριστούς καταρράκτες, ο ψηλότερος έχει πτώση 11 μέτρων και οι καταρράκτες από κάτω έχουν πτώση 21 μέτρα. O καταρράκτης Gullfoss βρίσκεται στον Χρυσό Κύκλο, την πιο δημοφιλή τουριστική διαδρομή στην Ισλανδία.

Εθνικό Πάρκο Thingvellir

Ένα άλλο διάσημο σημείο ομορφιάς στην Ισλανδία που είναι επίσης μέρος του Χρυσού Κύκλου είναι το Εθνικό Πάρκο Thingvellir, το οποίο συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η πανέμορφη ισλανδική ύπαιθρος και η τεράστια κρυστάλλινη λίμνη που είναι γεμάτη με είδη ψαριών τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, προτείνει στους ταξιδιώτες να την επισκεφτούν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι δύτες εκμεταλλεύονται την εκπληκτική ορατότητα της λίμνης για να δουν τις ηπειρωτικές πλάκες της Ευρασίας και της Αμερικής να απλώνονται από κάτω.

ηπειροι

Η θερμή πηγή Geysir 

Το τρίτο αξιοθέατο στον Χρυσό Κύκλο είναι η περιοχή των θερμών πηγών που φιλοξενεί το Geysir. Η θερμή πηγή Great Geysir είναι ανενεργή, ωστόσο η αμέσως επόμενη και μεγαλύτερη που φέρει την ονομασία Strokkur είναι όντως εντυπωσιακή αφού εξακολουθεί να εκτοξεύει ζεστό νερό σε ύψος έως και 30 μέτρα κάθε 10 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια του χειμερινού μήνα πιθανότατα θα παγώσετε περιμένοντας να εκραγεί, αλλά ευτυχώς η γεωθερμικά ενεργή περιοχή – με τα ασυνήθιστα χρώματα και τις λασπώδεις εσοχές με φυσαλίδες – είναι αρκετά όμορφη για να σας αποσπάσει την προσοχή.

Reynisfjara, η παραλία με τη μαύρη άμμο

Η συγκεκριμένη παραλία είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη για εξερεύνηση στην Ευρώπη. Βρίσκεται στο μικρό παραθαλάσσιο χωριό Vik και η παραλία είναι ''ντυμένη'' από καθαρή μαύρη άμμο. Το μαύρο χρώμα της άμμου δημιουργήθηκε έπειτα από υφαιστειακή έκρηξη.

Τα γιγάντια εκρηξιγενή πετρώματά της και τα δυνατά κύματα του Ατλαντικού που σπάνε πάνω τους δημιουργούν απίστευτες εικόνες. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που η συγκεκριμένη παραλία το 1991 έχει ψηφιστεί από το National Geographic, ως μία από τις 10 καλύτερες μη τροπικές παραλίες για επίσκεψη στον πλανήτη.