Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μυκονος

Η Μύκονος είναι ένα από τα νησιά της Ελλάδας που το καλοκαίρι έχει την τιμητική του με επισκέπτες από κάθε γωνιά της Γης. Φημίζεται τόσο για την ομορφιά αλλά και για την νυχτερινή της διασκέδαση.

Ωστόσο μπορείτε να απολαύσετε αξέχαστες διακοπές χωρίς να ακολουθήσετε το συνηθισμένο μοτίβο των περισσότερων επισκεπτών και μάλιστα να το κάνετε με μικρότερο budget.

 Αρχικά μπορείτε να επισκεφτείτε το νησί σε περίοδο που επικρατεί ακόμη ησυχία. Οι καλύτεροι μήνες είναι από  τον Απρίλιο έως τα μέσα Ιουνίου, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές των ξενοδοχείων είναι πολύ πιο προσιτές.

Προσφέρονται επίσης και εναλλακτικές δραστηριότητες για μια συνολική εικόνα από τον πλούτο του νησιού. Για να το πετύχετε αυτό μπορείτε να επιλέξετε τη διαμονή σας σε κάποιο γραφικό χωριουδάκι της ή ακόμη και στο οργανωμένο camping της.

Εμείς σας προτείνουμε μερικές ιδέες πιο κάτω:

Κάντε μια μονοήμερη εξερεύνηση σε Δήλο και Ζήρεια

Πρόκειται για το νησί που «βάφτισε» τις Κυκλάδες, ως νησιωτική συστάδα που αναπτύσσεται κυκλικά γύρω του. Αυτή είναι η Δήλος.

Αξίζει να ανεβείτε στην κορυφή του Κύνθου, του ψηλότερου λόφου της Δήλου (112 μ.), κάτω από τον οποίο απλώνεται το ιερό. Η θέα στο νησί και στο Αιγαίο κόβει την ανάσα!

Μη ξεχνάτε πως πρέπει να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό και αρκετό νερό.

δηλος

Έπειτα, τα περισσότερα καραβάκια ή ιστιοπλοϊκά, κάνουν στάση για βουτιές στο νησάκι της Ρήνειας. Οι παραλίες της Ρήνειας είναι χαρακτηριστικές λόγω της κρυστάλλινης καθαρότητας του νερού και της απαλής γαλάζιας απόχρωσης τους.

ρηνεια

Γνωρίστε την τυροκομική ταυτότητα του νησιού

Γνωρίστε τα τυριά της Μυκόνου. Μπορείτε να γνωρίσετε τα πάντα γύρω από το ξινότυρο (τυρί με μεγαλύτερη διάρκεια ωρίμανσης για πιο ξινή γεύση και αλμυρό στη γεύση), την τυροβολιά (μαλακό τυρί σύντομης ωρίμανσης, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στις χειροποίητες πίτες), την κοπανιστή (λευκό τυρί με πικάντικη γεύση καθώς ωριμάζει πάνω από 40-140 μέρες) ή τη νιαρή (μαλακό τυρί σύντομης ωρίμανσης). Φυσικά, κατά την περιήγησή σας θα δοκιμάσετε όλα τα τυριά!

τυρια

Μια λαογραφική βόλτα στο αγρόκτημα

Άλλη μια σημαντική στάση στη περιήγησή σας στη Μύκονο μπορεί να είναι το τυροκομείο – λαογραφικό αγρόκτημα Rizes. Εκεί, σε μια έκταση 20 στρεμμάτων θα έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε μια παραδοσιακή κατοικία, τον ξυλόφουρνο, το τυροκομείο, το πατητήρι, τον αμπελώνα, τον ελαιώνα και πολλά ακόμη. Η οικογένεια Ζουγανέλη που επιμελήθηκε αυτό το μεγάλο εγχείρημα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στη πολιτισμική και λαογραφική ταυτότητα, δημιουργώντας ειδικούς λαογραφικούς επισκέψιμους χώρους.

αγροκτημα

Οινοτουριστική περιήγηση

Μην ξεχνάτε πως η γη της Μυκόνου είναι τόπος με σημαντικές ποικιλίες κρασιών, όπως Ασύρτικο, Αθήρι, Μαλαγιουζιά και άλλα. Έτσι, στον αμπελώνα Μυκόνου Βίωμα θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε δωρεάν στις βιολογικές - βιοδυναμικές καλλιέργειες και φυσικά να αν προτιμάτε τις πιο ήσυχες περιόδους διακοπών, το Κτήμα θα σας περιμένει τον Σεπτέμβριο προκειμένου να βοηθήσετε στον τρύγο.

αμπελωνας

Ο βυθός της Μυκόνου

Σε πολλές παραλίες της Μυκόνου, όπως στην Ψαρού, θα βρείτε μερικά εξαιρετικά οργανωμένα καταδυτικά κέντρα τα οποία έχουν προσαρμόσει για κάθε ταξιδιώτη, τα προγράμματά τους. Έτσι, αν είστε απόλυτα αρχάριος θα έχετε την δυνατότητα να μάθετε την τεχνική της κατάδυσης στα γαλάζια νερά του νησιού, ενώ αν είστε ήδη έμπειρός, θα έχετε την δυνατότητα να νοικιάσετε εξοπλισμό.

βυθός μυκόνου

με πληροφορίες από loveyourselfmagazine.com

μυκονος
μυκονος
μυκονος
μυκονος
μυκονος
μυκονος