Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Την επίσημη έναρξη των διεργασιών για την υποψηφιότητα του Δήμου Κουρίου (Δυτικής Λεμεσού) για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030 ανακοίνωσε ο οργανισμός «Κούριον 2030», τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας, της συμμετοχικότητας και της συμπερίληψης σε αυτό το μεγαλεπήβολο εγχείρημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στο Δημοτικό Θέατρο του Ύψωνα, παρουσιάστηκε το πλάνο και η ταυτότητα της υποψηφιότητας του Δήμου Κουρίου καθώς και το κοινό όραμα για το 2030. 

«A city yet to be» (Μία πόλη που δεν έχει υπάρξει ακόμη), είναι το σλόγκαν της υποψηφιότητας του Δήμου Κουρίου, ο οποίος στοχεύει να ενσωματώσει την πολυμορφία των εννέα κοινοτήτων που θα συναποτελούν τη νέα αυτοδιοικητική οντότητα της δυτικής Λεμεσού και να συνθέσει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά με τη δυναμική ανάπτυξη και το καινοτόμο πνεύμα της περιοχής, προστίθεται.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Ύψωνα,  Παντελής Γεωργίου, εκπρόσωποι των κοινοτήτων της περιοχής του νέου Δήμου Κουρίου, καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Κούριον 2030», Παύλος Παραδεισιώτης.

Νωρίτερα, την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των ομάδων εργασίας της υποψηφιότητας, την οποία συντόνισε ο Project Leader του «Κούριον 2030», Μιχάλης Καρακατσάνης. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της σύστασης των ομάδων εργασίας και τα επόμενα στάδια για τον σχεδιασμό της Στρατηγικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κουρίου.