Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κυπερούντα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, στην Κυπερούντα επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Ορεινή Κύπρος στα χρόνια της Αγγλοκρατίας τις δεκαετίες 1940 & 1950» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Οι πολύ ενδιαφέρουσες και διαφωτιστικές καταθέσεις των εκλεκτών ομιλητών εστίασαν στα όσα συνέβαιναν στην ευρύτερη περιοχή του Τροόδους τις δεκαετίες 1940 και 1950, αναφορικά με τη συμπεριφορά των κατοίκων της περιοχής σε πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά ζητήματα. 

Κυπερούντα

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Κοινοτάρχης Κυπερούντας κος Γιώργος Παναγιώτου, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους κα Σούλα Ζαβού, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις, καθηγητής κ. Μάριος Ευθυμιόπουλος και ο Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων κ. Χαράλαμπος  Χριστοφίνας, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους Κοινοτάρχες, καθηγητές και σπουδαστές όπως και κόσμος από την Κυπερούντα και τις γύρω περιοχές. 

Τα πρακτικά της Ημερίδας θα εκδοθούν σε συλλογικό τόμο από το Ίδρυμα Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους.

Κυπερούντα
Ίδρυμα Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους