Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΠΑΦΟΣ

Η Πολιτιστική Κίνηση ex-Artis, που όπως λέει, υπήρξε ένας από τους βασικούς συνεργάτες της Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017» αλλά και παραγωγός σημαντικών έργων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, διαμαρτύρεται με επιστολή του προς τον Δήμο Πάφου για «αλόγιστη συμπεριφορά και απαράδεκτη ανευθυνότητα» του Δήμου, με αποτέλεσμα, όπως λέει «την απώλεια και πιθανή καταστροφή έργων τέχνης».

Με σχετική ανακοίνωση, η ex-Artis λέει ότι ο Δήμος Πάφου «ενώ παραδέχεται πως δεν έχει εντοπίσει γλυπτά που είχε μετακινήσει για εργασίες ανάπλασης προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες με ανυπόστατους ισχυρισμούς».

Είναι «απαράδεκτο» που ο Δήμος Πάφου δεν έχει μεριμνήσει για την ασφάλεια των έργων πολιτισμού της πόλης και της ΠΠΕ «Πάφος 2017», προσθέτει.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα έργα, που όπως λέει, αποτελούν «μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάφου» και «είναι περιουσία των δημοτών και της κοινωνίας» και ζητά να εντοπιστούν και να τα επανατοποθετήσει στα σημεία που επέλεξαν οι επιμελητές, οι καλλιτέχνες και η ΠΠΕ Πάφος 2017.