Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κινηματογραφος

Η πλατφόρμα συμπαραγωγής, επιμόρφωσης και δικτύωσης Dot.on.the.Map Ιndustry Days επανέρχεται για πέμπτη συνεχή χρονιά στο Θέατρο Ριάλτο από τις 18 μέχρι τις 20 Απριλίου 2024 στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος  2024».

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση από το Θέατρο Ριάλτο, ομάδες παραγωγών – σκηνοθετών από χώρες της Μεσογείου θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους με στόχο τις συνεργασίες με άλλους παραγωγούς, χρηματοδότες, διανομείς ταινιών, εκπρόσωπους φεστιβάλ και χρηματοδοτικούς φορείς για τον κινηματογράφο».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η συμμετοχή προσφέρει ευκαιρίες για δικτύωση των παραγωγών και σκηνοθετών και διασύνδεσή τους με διεθνείς επαγγελματίες του κινηματογράφου».

Με βασικό πυλώνα την εκπαίδευση και δικτύωση των επαγγελματιών του κινηματογράφου, το Dot.on.the.Map Ιndustry Days περιλαμβάνει μια σειρά από εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, συζητήσεις και masterclasses, που απευθύνονται σε επαγγελματίες του κινηματογράφου.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η παρουσίαση προγράμματος μειοψηφικών παραγωγών του Υφυπουργείου Πολιτισμού, η παρουσίαση επενδυτικών κινήτρων στην Κύπρο, Cyprus Film Commission – Invest Cyprus, η συζήτηση πάνελ με εκπροσώπους χωρών μελών του SEE Cinema Network με τίτλο «Ενδυναμώνοντας την κινηματογραφική βιομηχανία της νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Σημειώνεται ότι η συζήτηση θα σκιαγραφήσει τρόπους με τους οποίους τα πρότζεκτ του δικτύου ενώνουν δυνάμεις για να δώσουν ώθηση στο συλλογικό κινηματογραφικό τοπίο μέσα από κοινούς πόρους, τεχνογνωσία, και πολιτισμικές ανταλλαγές. Οι ομιλητές θα αναφερθούν επιπλέον και στους κανονισμούς και προγράμματα συμπαραγωγής που ισχύουν στις χώρες που εκπροσωπούνται.

Μια άλλη εκδήλωση φιλοξενεί τη διεθνούς φήμης Βρετανίδα σεναριογράφο, Kate Leys, η οποία θα παραδώσει masterclass με θέμα την αφήγηση στον κινηματογράφο, τη σεναριογραφία και τη φωνή του δημιουργού.

Στις εκδηλώσεις του Dot.on.the.Map Ιndustry Days περιλαμβάνεται και ενημερωτική παρουσίαση εκπροσώπου του οργανισμού Medienboard Berlin-Bradenburg για τα δημόσια χρηματοδοτικά προγράμματα της Γερμανίας για τον κινηματογράφο καθώς και ενημερωτική παρουσίαση με τίτλο «Προσκλήσεις Ανάπτυξης Έργων Media».

«Κτίζοντας κινηματογραφικές βιομηχανίες σε νησιά: Ευκαιρίες και Προκλήσεις» είναι ο γενικός τίτλος ακόμη μιας συζήτησης πάνελ στην οποία «παραγωγοί και σκηνοθέτες από την Ισλανδία, τη Μάλτα, την Κρήτη και την Κύπρο συζητούν ανταλλάζοντας εμπειρίες από τις χώρες τους, έχοντας ως κοινό χαρακτηριστικό την ιδιαιτερότητα ενός νησιού. Οι ομιλητές θα αναφερθούν σε επιτυχημένα μοντέλα συμπαραγωγών που έχουν λειτουργήσει στη χώρα τους.

Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.