Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μολυβένιος στρατιώτης

Στην Πάφο περιοδεύει αυτή την εβδομάδα η παραγωγή της Σκηνής 018 του ΘΟΚ με το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Ο μολυβένιος στρατιώτης, σε διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη.

«Τι καλύτερο λοιπόν από ένα παραμύθι, για να κουρδίσει τη φαντασία των παιδιών και να ξεσκουριάσει τη φαντασία των μεγάλων; Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας μολυβένιος στρατιώτης, μια γοητευτική μπαλαρίνα, ένας μουρτζούφλης αρλεκίνος, δύο υπέροχα παιδιά, κάμποσα παιχνίδια, ένα δώρο γενεθλίων και ένα περιπετειώδες όνειρο, για να ζωντανέψει αυτή η όμορφη ιστορία αγάπης. Α, και λίγη χρυσόσκονη, για να δέσει η συνταγή!»

Λέα Μαλένη, Σκηνοθέτιδα («Μάσκα», τεύχος 17, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2023)

Μολυβένιος στρατιώτης

Για το έργο

Ο Ντάνιελ έχει τα γενέθλιά του και ο πατέρας του του κάνει δώρο έξι μολυβένια στρατιωτάκια. Ένα από αυτά τα στρατιωτάκια, όμως, δεν έχει πόδι. Ενώ το αγόρι κοιμάται, τα παιχνίδια του ξυπνούν και ο στρατιώτης με το ένα πόδι γνωρίζει μια χάρτινη μπαλαρίνα - έρωτας με την πρώτη ματιά. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια, βρίσκεται και ο αρλεκίνος, που ζηλεύει την αγάπη τους, κι έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν. Στρατιώτης και μπαλαρίνα χωρίζονται ξαφνικά, με τον πρώτο να χάνεται στον έξω κόσμο, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες, εμπόδια και απρόβλεπτες εξελίξεις.

Μολυβένιος στρατιώτης

Ο μολυβένιος στρατιώτης είναι μια τρυφερή ιστορία που έχει περάσει από γενιά σε γενιά χωρίς να χάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν διαχρονική. Ένα έργο που μιλά στην καρδιά και στο μυαλό. Μια θαυμάσια αλληγορία για τον φθόνο, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της θέλησης και την αλληλεγγύη. Για τη δύναμη που μας δίνει η αγάπη, ώστε να ξεπερνάμε τις δοκιμασίες της ζωής.

Μολυβένιος στρατιώτης

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή-Στίχοι τραγουδιών: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη

Σκηνικά-Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη

Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χρίστος Θεοδώρου

Χορογραφία-Κίνηση: Ήβη Χατζηβασιλείου

Σχεδιασμός φωτισμού: Γεώργιος Κουκουμάς

Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού-Ειδικές κατασκευές: Στέφανος Νεάρχου

Βοηθός σκηνοθέτιδας: Ιωάννα Κεραυνού

 

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Χάρης Αττώνης, Λουκάς Ζήκος, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Μάριαν Κυπριανού, Ανδρέας Λόντου, Μαριλύ Μήλια, Γιάννης Μίνως,

Ανδριανή Νεοκλέους, Ανδρέας Παράσχος

 

Συστήνεται για παιδιά άνω των 5 ετών.

Μολυβένιος στρατιώτης

Παραστάσεις περιοδείας

Πάφος

Μαρκίδειο Θέατρο

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 στις 15:00

 

Λάρνακα

Δημοτικό Θέατρο Γεώργιος Λυκούργος

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στις 15:00

 

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο του Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

 

Τιμή Εισιτηρίου

€6 (παιδιά και γονείς)

Φωτογραφίες: Αντώνης Φαρμακάς