Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Μικροί και μεγάλοι θεατές παρευρέθηκαν, χθες Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, στην επίσημη πρεμιέρα της παραγωγής της Σκηνής 018 Ο μολυβένιος στρατιώτης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους και το ενθουσιώδες χειροκρότημα τους εκλεκτοί καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων: η Βουλευτής Αλεξάνδρα Ατταλίδου, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, ο Πρώην Διευθυντής του ΘΟΚ Βαρνάβας Κυριαζής, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ και Γενικός Διευθυντής της Nicosia For Art Γιώργος Γ. Παπαγεωργίου, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ Αντιγόνη Παπαφιλίππου, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ Φλωρεντία Σάββα και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΘΟΚ Σάββας Κυριακίδης.

Για το έργο

Ο Ντάνιελ έχει τα γενέθλιά του και ο πατέρας του του κάνει δώρο έξι μολυβένια στρατιωτάκια. Ένα από αυτά τα στρατιωτάκια, όμως, δεν έχει πόδι. Ενώ το αγόρι κοιμάται, τα παιχνίδια του ξυπνούν και ο στρατιώτης με το ένα πόδι γνωρίζει μια χάρτινη μπαλαρίνα - έρωτας με την πρώτη ματιά. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια, βρίσκεται και ο αρλεκίνος, που ζηλεύει την αγάπη τους, κι έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν. Στρατιώτης και μπαλαρίνα χωρίζονται ξαφνικά, με τον πρώτο να χάνεται στον έξω κόσμο, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες, εμπόδια και απρόβλεπτες εξελίξεις.

Ο μολυβένιος στρατιώτης είναι μια τρυφερή ιστορία που έχει περάσει από γενιά σε γενιά χωρίς να χάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν διαχρονική. Ένα έργο που μιλά στην καρδιά και στο μυαλό. Μια θαυμάσια αλληγορία για τον φθόνο, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της θέλησης και την αλληλεγγύη. Για τη δύναμη που μας δίνει η αγάπη, ώστε να ξεπερνάμε τις δοκιμασίες της ζωής.

1

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή-Στίχοι τραγουδιών: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη

Σκηνικά-Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη

Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χρίστος Θεοδώρου

Χορογραφία-Κίνηση: Ήβη Χατζηβασιλείου

Σχεδιασμός φωτισμού: Γεώργιος Κουκουμάς

Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού-Ειδικές κατασκευές: Στέφανος Νεάρχου

Βοηθός σκηνοθέτιδας: Ιωάννα Κεραυνού

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Χάρης Αττώνης, Λουκάς Ζήκος, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Μάριαν Κυπριανού, Ανδρέας Λόντου, Μαριλύ Μήλια, Γιάννης Μίνως,

Ανδριανή Νεοκλέους, Ανδρέας Παράσχος

Παραστάσεις

  • Λευκωσία

Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Κυριακές στις 10:30

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024 στις 18:00

  • Λεμεσός

Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 στις 15:00

  • Πάφος

Μαρκίδειο Θέατρο

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 στις 15:00

  • Λάρνακα

Δημοτικό Θέατρο Γεώργιος Λυκούργος

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στις 15:00

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

  • Λευκωσία

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 (αγγλικά & τουρκικά)

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 (ελληνικά)

  • Λεμεσός

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 (αγγλικά & τουρκικά)

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy

Ταμείο του Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμή Εισιτηρίου: €6 (παιδιά και γονείς)

Προτεινόμενοι χώροι στάθμευσης

Σε μικρή απόσταση από το Θέατρο και τα Γραφεία του ΘΟΚ υπάρχουν επίσης οι εξής δωρεάν χώροι στάθμευσης: Χώρος Αρχιγραμματείας (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη), Λόφος ΠΑΣΥΔΥ (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη)

1
1
1
1
1
1
1
1