Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Άντης Παρτζίλης

«The space within» τιτλοφορείται η νέα έκθεση έργων ζωγραφικής του Άντη Παρτζίλη η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου  στη Marginalia Gallery στον Στρόβολο. Ο γνωστός ζωγράφος και σκηνογράφος επιστρέφει με μια σειρά από υδατογραφίες με ιδιαίτερο χρωματισμό, στοιχεία έντασης και δραματικότητας. 

Άντης Παρτζίλης

Για τα έργα του Άντη Παρτζίλη γράφει ο Αριστόδημος Αναστασιάδης:

Ut pictura, poesis

Αντικρίζοντας τα έργα του Άντη Παρτζίλη, τις υδατογραφίες της νέας σειράς με τίτλο «Τhe space within» έχει κανείς την αίσθηση ότι πρόκειται για μια ώριμη ζωγραφική που συνομιλεί με προηγούμενη δουλειά του από την δεκαετία του ’80. Με την υδατογραφία ο καλλιτέχνης επιστρέφει στο είδος με το οποίο είχε ασχοληθεί με επιτυχία στο παρελθόν, παράλληλα με τις σκηνογραφικές και άλλες ενασχολήσεις.

Είναι ζωγραφική με ορμή, εκρηκτική συμπύκνωση που απλώνεται με δραματικότητα στην επιφάνεια, απειλώντας να καταργήσει κάθε όριο. Οι τόνοι του chiaroscuro ζωντανεύουν τον καμβά, ενώ το ελάχιστο χρώμα υπογραμμίζει απλώς τη συγκίνηση του καλού χρωστήρα, χωρίς να μειώνει την ένταση. Και αν το σχέδιο καθεαυτό μπορεί κάποτε να αποβεί επικίνδυνο για τον ζωγράφο, πρέπει κανείς να «καταστρέψει» το σχέδιο για να ξαναβρεί την ζωγραφική ολοκλήρωση. Η μαύρη βελούδινη επιφάνεια- νύκτα και μυστήριο- υπενθυμίζει ότι η ζωγραφική είναι σιωπηλή ποίηση και η ποίηση άδουσα ζωγραφική.

Εδώ, υπαινιγμοί μίας κοσμογονίας εν ενεργεία- επικράτεια του ίσκιου, επικράτεια του φωτός- βρίσκουν αντηχήσεις σε όποιο συγγενές τοπίο.

Άντης Παρτζίλης

Εγκαίνια: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, ώρα 19.00

Διάρκεια έκθεσης: 3 – 25 Νοεμβρίου 2023

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10.00 – 13.00 & 17.00 – 20.00 Σάββατο: 10.30 – 13.00

MARGINALIΑ GALLERΥ: Αρχ. Κυπριανού 15 Δ, Ε / 2059 Στρόβολος / τηλ: 99657080 email: [email protected]

Άντης Παρτζίλης