Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΘΟΚ

Σε μια λιτή τελετή υπογράφτηκε χθες, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, η Συλλογική Σύμβαση Ηθοποιών μεταξύ του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου και της Κλαδικής Επιτροπής Καλλιτεχνών Θεάτρου ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειτια για «μια σημαντική μέρα για τον ΘΟΚ και τις δύο συντεχνίες όπου η κατοχύρωση των ωφελημάτων των ηθοποιών, η αναγνώριση και η επιβράβευση της καλλιτεχνικής τους αξίας ήταν και είναι προτεραιότητά τους.

Η Συλλογική Σύμβαση έχει ανανεωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025 και συμφωνήθηκε όπως όλα τα μέρη υποβάλουν τυχόν νέα αιτήματα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Πολύ σημαντική προσθήκη αποτελεί η ενσωμάτωση του Κώδικα Πρακτικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Παρενόχλησης και της Παρενόχλησης τον οποίο δημιούργησε η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη μαζί με τον ΘΟΚ για το θέατρο.»

Οι συντεχνίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μέχρι σήμερα εφαρμογή της εν λόγω σύμβασης.

Τη Συλλογική Σύμβαση υπέγραψαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ Αντιγόνη Παπαφιλίππου, ο Πρόεδρος της ΕΗΚ Ανδρέας Τσέλεπος, ο Γενικός Γραμματέας ΟΙΥΚ ΣΕΚ Ελισσαίος Μιχαήλ, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Νίκος Γρηγορίου και η Γραμματέας της Κλαδικής Επιτροπής Καλλιτεχνών Θεάτρου ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Χριστίνα Κωνσταντίνου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν το μέλος του Δ.Σ. του ΘΟΚ Χριστίνα Μυλωνά Παρπαρίνου, η Γραμματέας της ΕΗΚ Άννα Γιαγκιώζη και ο Γραμματέας του Δ.Σ. του ΘΟΚ Σάββας Χαραλάμπους.

ΘΟΚ