Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΘΟΚ ΠΡΑΓΑ

Την εικαστική εγκατάσταση «Spectators in a Ghost City» που απέσπασε το μεγάλο βραβείο «Golden Triga» στην Παγκόσμια Έκθεση Σχεδιασμού Παραστασιακών Τεχνών και Χώρου της Πράγας 2023 θα παρουσιάσει ο ΘΟΚ την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023.

Η εγκατάσταση του ΘΟΚ «Spectators in a Ghost City» (Θεατές σε μια πόλη φάντασμα) είναι εμπνευσμένο από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Κέρδισε το πρώτο βραβείο στην Πράγα, μέσα από σχεδόν εκατό δημιουργικές και επιμελητικές ομάδες από 59 χώρες και περιοχές στο πλαίσιο των δύο κύριων εκθέσεων που φιλοξένησαν περίπου 2.000 καλλιτέχνες.

Η Εθνική Συμμετοχή της Κύπρου στη φετινή 15η Διεθνή Έκθεση Performance Design and Space 2023 της Πράγας με  Επιμελήτρια την Μαρίνα Μαλένη, τη Μελίτα Κούτα στην Καλλιτεχνική έρευνα και εικαστική εγκατάσταση και με τη συνεργασία του Χάρη Καυκαρίδη θα παρουσιαστεί στις 10 Οκτωβρίου, 7:00μ.μ στο φουαγέ του θεάτρου του ΘΟΚ.  

Η Πρόεδρος, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως απαντήσουν στο Ταμείο του ΘΟΚ, τηλ. 77 77 27 17 / [email protected] μέχρι την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023.

ΘΟΚ ΠΡΑΓΑ

«Τιμή για όλους τους δημιουργούς της Κύπρου»
Χαιρετίζοντας τη βράβευση της εικαστικής εγκατάστασης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ Αντιγόνη Παπαφιλίππου δήλωσε συγκινημένη: «η μοναδική αυτή διεθνής διάκριση μας κάνει περήφανους και τιμά όλους τους δημιουργούς της Κύπρου, το Κρατικό της Θέατρο και τους εργάτες της τέχνης που εργάζονται με ζήλο και αυταπάρνηση. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την μεγάλη αυτή κατάκτηση».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Πολιτισμού Δρος Βασιλικής Κασσιανίδη.