Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ο Παγκύπριος Όμιλος ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ για άτομα με χρόνιες ψυχικές παθήσεις / ψυχικές αναπηρίες διοργανώνει συναυλία με την Μπέσσυ Αργυράκη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 8.45 μ.μ. Θα τραγουδήσουν επίσης οι Δημήτρης Κίκλης, η Έλενα Ιωάννίδου και ο Ξενοφών Ιωαννίδης. 

Η εκδήλωση του Ομίλου εντάσσεται στα πλαίσια της ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού, με κύριο στόχο τη καταπολέμηση του στίγματος και της προκατάληψης. Η συναυλία αποτελεί επίσης προσπάθεια για προσφορά ψυχαγωγίας στα μέλη του Ομίλου που δεν έχουν πολλές ευκαιρίες για ψυχαγωγία και κάλεσμα για να βγουν έξω από το σπίτι τους και να δραστηριοποιηθούν.

Τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στον Όμιλο ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ.

Εισιτήρια διατίθενται στα γραφεία ACS και online από Tikethour.

1

Ποιος είναι ο Όμιλος ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ

Ο Παγκύπριος Όμιλος ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ, ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί μία από τις λίγες γνήσιες φωνές των ατόμων με χρόνιες ψυχικές παθήσεις / ψυχικές αναπηρίες. 
 
Η ιδιαιτερότητα που τον χαρακτηρίζει είναι το γεγονός ότι τα μέλη του είναι άτομα με ψυχικές παθήσεις, είτε είναι ήπιας, είτε σοβαρής μορφής. 

Ανάμεσα στους στόχους του Ομίλου ανφέρεται:

"Πιστεύουμε ότι η φωνή μας πρέπει να ακούγεται καθώς επίσης η γνώμη και η άποψη μας θα πρέπει και να λαμβάνονται υπόψη από τη πολιτεία, σε θέματα που μας αφορούν άμεσα, είτε αυτό έχει σχέση με την υγεία μας, τη θέση μας στη κοινωνία είτε στον εργασιακό χώρο. 

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη βοήθεια των ειδικών γιατρών, ψυχολόγων και ψυχιάτρων, με την σωστή φαρμακευτική αγωγή και τη κατάλληλη απασχόληση, στο μέτρο που μας επιτρέπεται, σε ένα φιλικό και υγιές περιβάλλον, μπορούμε να είμαστε λειτουργικοί, δημιουργικοί και χρήσιμοι στη κοινωνία. 
 
Κύριος στόχος μας, είναι η εξάλειψη του στίγματος και της προκατάληψης που μας συνοδεύει και ζητάμε να μας δοθούν ίσες ευκαιρίες για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε μέσα σε ένα πλαίσιο σεβασμού και αλληλοκατανόησης. 
 
Η φωνή μας, ενωμένη και με άλλες ευάλωτες ομάδες λέει ξεκάθαρα: Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς!"