Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Πλούσιο, με έμφαση στην παράδοση, αλλά και διαγωνισμούς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγουδιστές και ερμηνευτές από Κύπρο και Ελλάδα, θα είναι και φέτος το πρόγραμμα των εορτασμών του Κατακλυσμού στη Λάρνακα, που αρχίζει την Παρασκευή 2 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου «Κατακλυσμός σημαίνει Λάρνακα και όπως κάθε χρόνο προέβη σε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να είναι όλα έτοιμα για τους εξαήμερους εορτασμούς. Η Λάρνακα, ως ένθερμος υποστηρικτής της παράδοσης και πιστή στην υπόσχεση που δίνει για πάνω από 100 χρόνια, είναι έτοιμη να υποδεχθεί και φέτος τους χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους και ξένους που θα την τιμήσουν με την παρουσία τους».

Προστίθεται ότι «διατηρώντας το υψηλό επίπεδο  της γιορτής, για έξι συνεχόμενες μέρες από την Παρασκευή 2 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 7 του μήνα, ο Δήμος Λάρνακας έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διαγωνισμούς κυπριακής ποίησης, ερωτικών τραγουδιών, τσιαττιστών, αυλού, μπάλου και κυπριακών χορών. Οι πανηγυριστές είναι ήδη έτοιμοι με τις πραμάτειες τους να υποδεχτούν τους χιλιάδες επισκέπτες».

Η έναρξη του Κατακλυσμού θα γίνει στις οκτώ το βράδυ της Παρασκευής 2 Ιουνίου με την Εναρκτήρια Παρέλαση στην οποία λαμβάνουν μέρος Πολιτιστικοί Όμιλοι, Χορευτικά Συγκροτήματα, Ναυτικός Όμιλος Λάρνακας, το 30ο Σύστημα Προσκόπων Αμμοχώστου συνοδευόμενοι από τη Φιλαρμονική Δήμου Λάρνακας, την Φιλαρμονική Αστυνομική Δύναμη Κύπρου και την Φιλαρμονική Περιβολιών. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον επίτιμο καλεσμένο τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου.

Σημειώνεται ότι «με την ταυτόχρονη λειτουργία δύο εξέδρων, στην Κεντρική παρά την Πλατεία Κίμωνος και στην Πλατεία Ευρώπης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ποικίλο καλλιτεχνικό  πρόγραμμα. Συγκεκριμένα θα υπάρχει διαγωνισμός από λαϊκούς ποιητές, χορευτές και τραγουδιστές ενώ την τιμητική τους θα έχουν η σάτιρα, τα θεατρικά στιγμιότυπα και τα παιδικά προγράμματα».

Επίσης «στην κεντρική εξέδρα εκδηλώσεων θα δώσουν το παρών τους μεταξύ άλλων δημοφιλείς τραγουδιστές από Ελλάδα και Κύπρο όπως οι Χρήστος Δάντης, Άλκηστης Πρωτοψάλτη, Κώστας Χατζηχριστοδούλου, Βασιλική Χατζαδάμου, Γιάννης Πλούταρχος, Κατερίνα Κακοσαίου, Αναστασία, Στέλλα Γεωργιάδου, Biased Beast, Μιχάλης Χατζήμιχαηλ, Δημήτρης Φανή, Πέτρος Κουλουμής, Ασπασία Στρατηγού, Δέσποινα Ολυμπίου και Άντρη Καραντώνη».

Παράλληλα από την Παρασκευή 2 μέχρι την Δευτέρα 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, το Φεστιβάλ Σκιών – Καραγκιόζη, στο Κηποθέατρο του Μεσαιωνικού Κάστρου Λάρνακας.

Στην Πλατεία Ευρώπης, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, θα παρουσιάζονται, όπως κάθε χρόνο, παραδοσιακά κυπριακά επαγγέλματα με τεχνίτες να επεξηγούν την διαδικασία κατασκευής τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «η Λάρνακα λόγω της προνομιακής της θέση ως παραλιακή πόλη, εντάσσει κάθε χρόνο στο πρόγραμμα του Κατακλυσμού ναυταθλητικά αγωνίσματα στην παραλία των Φοινικούδων όπως κανό- καγιάκ, ιστιοπλοϊκούς αγώνες και αγώνες  σκαφών ανοικτής θαλάσσης. Επίσης διοργανώνονται κολυμβητικοί αγώνες που πραγματοποιούνται στο κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας, διεξάγεται αγώνας Beach – Volley, ενώ στο ξενοδοχείο Golden Bay θα φιλοξενηθεί για ακόμα μια χρονιά το Σκακιστικό Τουρνουά  Μπλιτζ».

Ο Δήμος Λάρνακας «εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους Φορείς που συνεργάζονται για την προβολή και προώθηση των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού καθώς και σε όλους τους χορηγούς».