Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Σαββόπουλος Χατζιδάκις

Στον συνθέτη που «ταξίδεψε την Ελλάδα» σε όλο τον κόσμο, στον σπουδαίο συνθέτη του οποίου η μουσική επίδραση ανιχνεύεται από την τάση του έντεχνου που κυριάρχησε - και συνεχίζει να κυριαρχεί-, στον μεγάλο Μάνο Χατζιδάκι, είναι αφιερωμένη η συναυλία την οποία παρουσιάζει ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Μια συναυλία η οποία έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο κατάμεστο Ηρώδειο!

Με μια επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του  Μάνου, ο Διονύσης Σαββόπουλος ερμηνεύει, διηγείται και αφηγείται, απαγγέλει, τραγουδά και θυμάται.

Μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του ενορχηστρωτή, Γιώτη Κιουρτσόγλου,  με το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση»,  με δύο σολίστ οι οποίες θα ερμηνεύσουν μαζί του τα τραγούδια του Μάνου, την Φρόσω Στυλιανού,την Εύη Μάζη και με μια μικρή ορχήστρα με επίλεκτους μουσικούς,  θα παρουσιάσει τα καλύτερα του Μάνου!!

Την διδασκαλία και διεύθυνση φωνητικού Συνόλου ανέλαβε η Χριστίνα Κρασίδου.

Σαββόπουλος

Ο σεβασμός και η αγάπη  του Διονύση Σαββόπουλου για τον Μάνο Χατζιδάκι διαφαίνεται σε όλα του τα κείμενα και σκέψεις του.

Όπως αναφέρει ο ίδιος :

Ακούς ένα τραγούδι του Χατζιδάκι· τελειώνει και νιώθεις μέσα σου ευγενέστερος. Γιατί ξεπλένει από μέσα μας κάθε ευτέλεια, ανελευθερία και λαϊκισμό, δικό μας ή των άλλων, αδιάφορο.

Μου λείπει φριχτά μέσα στη κρίση. Έχω βέβαια τις ηχογραφήσεις του αλλά, τόσα χρόνια συνεχώς, δε μου αρκεί πια μόνον να τις ακούω, θέλω να τα πω κι εγώ αυτά τα τραγούδια, ιδίως τώρα κι ας μη διαθέτω την φωνή που θα προτιμούσε ο Μάνος.

Oι συναυλίες θα γίνουν στις 6 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και  στις 7 Απριλίου στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού. Ώρα έναρξης:  20:30 

Εισιτήρια προπωλούνται  από την tickethour.com.cy   τηλ. 77 77 70 40 και σε όλα τα ACS couriers. Για τη συναυλία της Λεμεσού, εισιτήρια προπωλούνται επίσης από το ταμείο του Παττιχείου Θεάτρου Λεμεσού.