Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Το όνομα του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, αγωνιστή και κορυφαίου Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη φέρει στο εξής το Μουσικό Σχολείο Λάρνακας, ύστερα από την επίσημη τελετή ονοματοδοσίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 6 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο «Γιώργος Λυκούργος», στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση, στην τελετή παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Χατζηγιάννης και στην ομιλία του ανέφερε πως «είμαι πολύ συγκινημένος από την χθεσινή βραδιά καθώς το πρώτο μου επίσημο βήμα ως Υφυπουργός Πολιτισμού ήταν η παρουσία μου στη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Λάρνακας εις μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη».

Ο κ. Χατζηγιάννης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «το Μουσικό Σχολείο Λάρνακας δεν είναι θεσμοθετημένο με δικά του κατεξοχήν προγράμματα και δικές του εγκαταστάσεις παρόλο που έχουν περάσει 17 χρόνια από την ίδρυση του». Γι’ αυτό, συνέχισε θα μεταφέρει το αίτημα στην Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου, ώστε το συντομότερο να γίνει το Μουσικό Σχολείο που όλοι επιθυμούν.

Σημειώνεται ότι η βραδιά έκλεισε με συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Λάρνακας το οποίο παρουσίασε σε πρώτη παγκύπρια εκτέλεση αποσπάσματα από το εμβληματικό έργο του «Canto General», σε ποίηση του Χιλιανού ποιητή Pablo Neruda, καθώς και αποσπάσματα από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη και το «Πνευματικό Εμβατήριο» του Άγγελου Σικελιανού.