Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μουσικη ποιηση

Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (Επιθεώρηση Μουσικής) και ο Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του 13ου Παγκύπριου Μαθητικού Φεστιβάλ Σύνθεσης Τραγουδιού «Μάριος Τόκας – Κώστας Μόντης» 2022-2023, το οποίο διοργανώνεται από το ΥΠΑΝ με συνδιοργανωτή και χορηγό το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης».

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 και ώρα 6:30 μ.μ., στο Λανίτειο Θέατρο στη Λεμεσό.

Τοκας Μόντης

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας των νέων μας μέσα από τη σύνθεση τραγουδιών σε στίχους του ποιητή Κώστα Μόντη, άλλων Ελλαδιτών και Κυπρίων ποιητών ή και των ίδιων των μαθητών και μαθητριών και εντάσσεται στο πλαίσιο του ειδικού στρατηγικού σχεδιασμού του Κλάδου Μουσικής Μ.Ε., με στόχο την προώθηση της φωνητικής μουσικής στη μουσική παιδεία του τόπου και στην κοινωνία.

Υποβλήθηκαν συμμετοχές από διάφορες ομάδες 30 σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης δημόσια και ιδιωτικά, Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Λύκεια, Τεχνικές Σχολές και τα Μουσικά μας Γυμνάσια και Λύκεια.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

Για κρατήσεις: Επιθεώρηση Μουσικής Μέσης Εκπαίδευσης ΥΠΑΝ, τηλ. 22800698 και e-mail: [email protected], μέχρι τη Δευτέρα 6.3.2023.