Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θοκ

Σε Λάρνακα, Πάφο και Λεμεσό μεταφέρεται η παράσταση του ΘΟΚ «Οι Παίχτες».

[…] μια εύγλωττη, κινηματογραφική και ρευστή σκηνοθετική γραμμή, που βασίζεται στο ομαδικό πνεύμα και εμπλέκει ενεργά όλους τους συντελεστές. Ενέπνευσε τους ηθοποιούς να αποδώσουν με άνεση, ευρηματικότητα, εκφραστικότητα, αλλά και τις απαραίτητες, γενναίες δόσεις γκροτέσκου. - Γιώργος Σαββινίδης, Φιλελεύθερος, 29/1/2023

H κλασσική κωμωδία του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ Οι Παίχτες, σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρνακκίδου ξεκινά αυτή τη βδομάδα περιοδεία στις άλλες πόλεις, με πρώτο σταθμό τη Λάρνακα (1/2) και στη συνέχεια την Πάφο (8/2) και τη Λεμεσό (15/2). Στη Λευκωσία οι παραστάσεις συνεχίζονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

α

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας έμπειρος τζογαδόρος και διαβόητος απατεώνας καταφτάνει σε ένα πανδοχείο, σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, αναζητώντας το επόμενο θύμα του. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το ιδιαίτερα εξυπηρετικό προσωπικό και μια παρέα «ομολόγων» του, οι οποίοι μοιράζονται μαζί του το ίδιο πάθος για τον τζόγο. Η συνάντησή τους θα είναι γεμάτη απρόβλεπτες και ανατρεπτικές καταστάσεις, όπου κανείς δεν μπορεί να διακρίνει έναν απατεώνα από έναν τίμιο άνθρωπο.

Η κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ ξεκίνησε να γράφεται μεταξύ 1832 και 1837, ολοκληρώθηκε το 1842 και παρουσιάστηκε επί σκηνής, αν και λογοκριμένη, το 1843. Με ιδιαίτερα σκωπτική διάθεση, ο συγγραφέας ξεσκεπάζει τις σκοτεινές γωνιές και τα πάθη της ανθρώπινης ψυχής, που παραμένουν αναλλοίωτα παρά το πέρασμα του χρόνου. Όλα είναι ένα φρενήρες παιχνίδι μεταμφιέσεων και προσωπείων, στο οποίο τα όρια ανάμεσα στο ψεύδος και την αλήθεια, στην ατιμία και την εντιμότητα, στην ειλικρίνεια και την υποκρισία είναι θολά και δυσδιάκριτα.

ρς

Ταυτότητα Παράστασης

Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κουτλής
Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Κινησιολογία: Λία Χαράκη

Μουσική: Πάνος Μπάρτζης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Λουκία Πιερίδου
 

Παίζουν: Πέτρος Γιωρκάτζης, Αντώνης Κατσαρής, Κλείτος Κωμοδίκης, Μάριος Κωνσταντίνου, Γιάννης Μίνως, Γιώργος Χριστοφορίδης

 

Παραστάσεις Περιοδείας

●Λάρνακα: Δημοτικό Θέατρο «Γεώργιος Λυκούργος»

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 στις 20:30

●Πάφος: Μαρκίδειο Θέατρο

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 στις 20:30

●Λεμεσός: Θέατρο Ριάλτο

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στις 20:30 (υπέρτιτλοι στα αγγλικά και τουρκικά)

 

Παραστάσεις Λευκωσίας

Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή
κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00

Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικού φωτός.

Πληροφορίες / Εισιτήρια

●Λευκωσία: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy και Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

●Λεμεσός: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.rialto.com.cy και Ταμείο Ριάλτο, τηλ. 77777745 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-15:00)

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Φωτογραφίες:

Αντώνης Φαρμακάς

Σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων