Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Το Δημοτικό Σχολείο The G C School of Careers σε συνεργασία με το Ίδρυμα Φώτος Φωτιάδης συνδιοργανώνουν τον 1ο Επαρχιακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας της επαρχίας Λευκωσίας.

Ο διαγωνισμός έχει σκοπό να ωθήσει τους μαθητές στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου  τους, να μάθουν την ετυμολογία των λέξεων και να εντρυφήσουν βαθύτερα στη μητρική τους γλώσσα ανακαλύπτοντας κρυμμένες της πτυχές, με τρόπο έξυπνο και μέσα από την ευγενή άμιλλα.

ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στις 17:30 μ.μ. και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου.

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από τον καταξιωμένο καθηγητή Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιο Μπαμπινιώτη και τον Δρα Αιμίλιο Σολωμού, Ιστορικό, Διευθυντή της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Ακαδημαϊκό Σύμβουλο του G C School of Careers.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν μαθητές Ε΄ ή Στ΄ τάξης από τα δημόσια και εγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης, της επαρχίας Λευκωσίας.

ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ