Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυρ

Θλίψη σκόρπισε η είδηση θανάτου της κριτικού θεάτρου Νόνας Μολέσκη. 

Η Νόνα Μολέσκη  έφυγε χθες από τη ζωή αφήνοντας το δικό της αποτύπωμα στο κυπριακό θέατρο.

Σε ανάρτηση της η Ένωση Κυπρίων Ηθοποιών Κύπρου, εκφράζει βαθιά της θλίψη για το θάνατο της Νόνας Μολέσκη. «Μια γυναίκα που η παρουσία της, η κριτική της ματιά, η διακριτικότητα της, άγγιξε τις ζωές του καθενός από εμάς, με σεβασμό και αγάπη απέναντι στο θέατρο και τους ανθρώπους του. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στο σύζυγο Γιώργο στα παιδιά και τα εγγόνια της. Καλό σου Ταξίδι». 

Βαθιά θλίψη  για τον θάνατο της κριτικού θεάτρου Νόνας Μολέσκη, εκφράζει το ΚΚΔΙΘ

Το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) εκφράζει βαθιά θλίψη για τον θάνατο της κριτικού θεάτρου και εκπαιδευτικού Νόνας Μολέσκη, σημειώνοντας ότι «η πλούσια προσφορά της στην κυπριακή θεατρική δημιουργία και το πολύτιμο έργο της στη σύγχρονη θεατρική κριτική, αποτελούν μια εξέχουσα πνευματική και καλλιτεχνική παρακαταθήκη για τον πολιτισμό και τον τόπο μας». Εκφράζει, επίσης «ειλικρινή συλλυπητήρια και αμέριστη συμπαράσταση προς την οικογένεια» της εκλιπούσας.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΔΙΘ αναφέρει ότι η Νόνα Μολέσκη, «εκπαιδευτικός και κριτικός θεάτρου για πάνω από τρεις δεκαετίες, προσέφερε πολύτιμο έργο μέσα από τις γνώσεις και τα κριτικά της σημειώματα, εκφράζοντας πάντα με ήθος και ευγένεια τις απόψεις, τις θέσεις και τις ιδέες της επί του θεατρικού γίγνεσθαι».

Προσθέτει ότι δρώντας ως «ομιλών θεατής», όπως η ίδια προτιμούσε να χαρακτηρίζεται, «συνέβαλλε άοκνα κι εποικοδομητικά με την κριτική ματιά της στην τεκμηρίωση της σύγχρονης θεατρικής έκφρασης του τόπου, διαπερνώντας τον ‘τέταρτο τοίχο’ της σκηνής και ανοίγοντας τον δρόμο για έναν νοερό διάλογο ανάμεσα στη θεατρική πράξη και στον θεατή».

Επίσης «η αγάπη της για το θέατρο, καθώς και για τους ανθρώπους που το υπηρετούν ως συντελεστές αλλά και το βιώνουν ως θεατές, υπήρξε το κίνητρο και το εφαλτήριο της γραφής της».

Τέλος, όπως αναφέρει το ΚΚΔΙΘ, η Νόνα Μολέσκη , «ήταν μέλος του Κέντρου, φίλη και άριστη συνεργάτιδα σε πολλές δραστηριότητές του, με πιο χαρακτηριστική τη συγγραφή άρθρου για τα κυπριακά θεατρικά δρώμενα των περιόδων 2013-2014 και 2014-2015, το οποίο δημοσιεύτηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου στον τόμο «Ο κόσμος  του Θεάτρου: Έκδοση 2017 , ένας απολογισμός των θεατρικών περιόδων 2013 – 2014, διεθνώς».