Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θοκ

Πάμε να κάνουμε τον γύρο του κόσμου

Τον κόσμο σου ΄δωσα, το χέρι σου δώσ’ μου

Τα όνειρά σου να ζεις, δε σ΄εμποδίζει κανείς

Δεν είναι τίποτα που δεν το μπορείς…

Με κατάμεστη τη Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ από μικρούς και μεγάλους φίλους του θεάτρου, χθες Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 στις 10:30 δόθηκε η επίσημη πρεμιέρα της Σκηνής 018 και εκκίνησε το φαντασμαγορικό και περιπετειώδες ταξίδι της για το Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ Αντιγόνη Παπαφιλίππου, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ Φλωρεντία Σάββα, τα Μέλη του Δ.Σ. ΘΟΚ, Χρησαίμιλη Ψηλογένη και Χριστίνα Μυλωνά Παρπαρίνου.

θοκ

Μια ομάδα ταλαντούχων συνεργατών αποκάλυψε στο κοινό όλων των ηλικιών, την αξία της φιλίας, την μαγεία της εξερεύνησης, την γνωριμία με την πολυπολιτισμικότητα και την διαφορετικότητα, εισπράττοντας έτσι τον ενθουσιασμό, το γέλιο και θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα ως επιβράβευση για το ταξίδι στο όνειρο που τους προσέφεραν. Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες του Ιούλιου Βερν ταξιδεύει για όλη την οικογένεια κάθε Κυριακή στις 10:30 στο Θέατρο ΘΟΚ, καθημερινές για σχολεία και νηπιαγωγεία και προσεχώς σε περιοδεία. 

θοκ
θοκ

 

θοκ

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Βρετανός ευγενής Φιλέας Φογκ και ο Γάλλος Ζαν Πασπαρτού, που μπαίνει στην υπηρεσία του, αποφασίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες για να κερδίσουν ένα στοίχημα.

Σε μια διαδρομή-παιχνίδι με τον χρόνο, διασχίζουν χώρες, χρησιμοποιούν κάθε μέσο που βρίσκουν στη διάθεσή τους, συναντώνται με πολιτισμούς από την Ανατολή ως τη Δύση, ξεπερνούν εμπόδια και προβλήματα, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κερδίσουν το δύσκολο στοίχημα και να δικαιώσουν την τολμηρή απόφασή τους. Κάθε σταθμός είναι μια συναρπαστική εμπειρία, πότε ριψοκίνδυνη, πότε απογοητευτική και πάντοτε αποκαλυπτική.

Ταυτότητα Παράστασης

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλής

Σκηνικά: Έλενα Τερέπεη

Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου

Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χρυσή Ανδρέου

Χορογραφία-Κίνηση: Φώτης Νικολάoυ

Στίχοι: Σταύρος Σταύρου

Ειδικές κατασκευές: Ανδριανή Ρουσογένους

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλίκη Αχνιώτου

Στούντιο/Ενορχήστρωση: Μάριος Χατζίκος

Παίζουν: Χρυσή Ανδρέου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου,

Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κουτσόφτας, Πάνος Μακρής, Άντρεα Μαύρου,

Πολυξένη Σάββα, Άννη Χούρη

Παραστάσεις

Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Κάθε Κυριακή στις 10:30

& σε περιοδεία

Εισιτήρια / Πληροφορίες

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00) και στην ιστοσελίδα www.thoc.org.cy

Φωτογραφίες: Αντώνης Αντωνίου