Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κώστας Κακογιάννης

Εδώ και λίγα χρόνια ο συνθέτης Κώστας Κακογιάννης ετοιμάζει μια σειρά βίντεο με τίτλο «Χαρταετοί», με τα οποία παρουσιάζει τραγούδια ερμηνευμένα από νέα ταλαντούχα παιδιά. Υλοποιεί έτσι το όραμα του μη κερδοσκοπικού πολιτιστικού οργανισμού Παράκεντρο, που έχει ιδρύσει με τον Πάμπο Κουζάλη, να στηρίζει αφιλοκερδώς και χωρίς εκμετάλλευση νέους καλλιτέχνες. Τα βίντεο υπογράφει τόσο μουσικά όσο και σκηνοθετικά ο ίδιος. Μέσα από αυτή τη σειρά, που στηρίζει ο ΟΠΑΠ και η οποία έχει καταγράψει εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν προβληθεί δεκάδες εξαιρετικές φωνές. 

Τέσσερις από αυτές τις σπουδαίες ερμηνεύτριες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή, σε δύο συναυλίες. Οι Μάριαμ Βενιζέλου, Άντρεα Μάρκου, Άντρεα Νεοκλέους και Γεωργία Νεοκλέους συναντούν την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής Λεμεσού ΤρακΑρτ και τον ταλαντούχο μαέστρο της και ενορχηστρωτή Άρη Αντωνιάδη, στις 16 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και στις 18 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Μελίνα Σχοινή και στον Μάριο Παπαδόπουλο, που είναι οι ιδρυτές της ΤρακΑρτ.

Μερικά από τα αγαπημένα τραγούδια που θα ακουστούν είναι: «Χαρταετός», «Ο έρωτας ο γητευτής», «Αν κοντά σου μεγαλώσω», «Δεν παίρνω ανάσα», «Αχ τριανταφυλλιά μου», «Τα Στέφανα τα Αμίλητα» κ.α.

Φιλική συμμετοχή στην παράσταση θα έχουν οι Ειρήνη Κακογιάννη, Νίκος Μυλωνάς, Ευγένιος Μυλωνάς και Πάμπος Κουζάλης. Ο Κώστας Κακογιάννης θα βρίσκεται στη σκηνή ως ερμηνευτής και παίζοντας πιάνο, βιολί, φλάουτο και πιθκιαύλι.

Την ορχήστρα της ΤρακΑρτ απαρτίζουν οι:

Κωνσταντίνος Μακαρίτης (φλάουτο & αυλός), Σταμάτης Σόλωνος (όμποε),

Γιάννης Κουδουνάς (τρομπέτα & φλικόρνο), Ανδρέας Θεοχάρους (τούμπα & τρομπόνι), Αντώνης Πολυκάρπου (πιάνο), Βύρωνας Αθηνοδώρου (κιθάρα, μαντολίνο, λαούτο & ευφώνιο), Σωτήρης Γιατρού (ντραμς), Μαρία Κραμβή (συμφωνικά κρουστά), Γιώργος Χατζηγεωργίου (Βιολί Ι), Κωνσταντίνα Μαϊμαρη (Βιολί ΙΙ), Κωνσταντίνος Χρίστου (Βιόλα), Μάριος Στυλιανού (Βιολοντσέλο), Νικόλας Τρύφωνος (ακουστικό & ηλεκτρικό μπάσο). Συμμετέχουν επίσης οι Γιώργος Σπύρου στο μπουζούκι και λαούτο και ο Ανδρέας Davison στα παραδοσιακά κρουστά.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Εισιτήρια: tickethour.com.cy και στο τηλέφωνο 7777 7040

Χορηγοί: Υφυπουργείο Πολιτισμού και ΟΠΑΠ

 

Δείτε πιο κάτω την Μάριαμ Βενιζέλου στον «Χαρταετό»:

Δείτε πιο κάτω την Γεωργία Νεοκλέους στο «Ο Έρωτας ο Γητευτής»:

 

Δείτε πιο κάτω την Γεωργία Νεοκλέους στο «Δεν Παίρνω Ανάσα»:

Δείτε πιο κάτω την Άντρεα Μάρκου στο «Μενεξέδες & Ζουμπούλια»:

 

Δείτε πιο κάτω την Άντρεα Νεοκλέους στο «Αν κοντά σου Μεγαλώσω»: