Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μουσικη

Μία ξεχωριστή συναυλία για βιολί και πιάνο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022, στις 20:00, στο Κέντρο Τεχνών Κάνθου με τον εξάρχοντα της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου Wolfgang Schroeder, την Κωνσταντίνα Μαϊμάρη στο βιολί και τον Κωνσταντίνο Χρίστου στη βιόλα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα για δύο βιολιά και βιόλα και αποτελούν συνθέσεις, οι οποίες έχουν στόχο μια βραδινή ψυχαγωγία και απολαυστική εμπειρία.

Πρόγραμμα:

Dvořák: Terzetto in C, Op. 74

Kodály: Serenade, Op. 12

Λίγα λόγια για τους μουσικούς

βιολιστης

 

Wolfgang Schroeder, Βιολί

Ο Wolfgang Schroeder ξεκίνησε τις πρώτες σπουδές με τους γονείς του. Σε νεαρή ηλικία η Ana Chumachenko έγινε η δασκάλα του και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή του ως βιολιστή. Στη νεαρή ηλικία των 17 ετών, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον γερμανικό κρατικό διαγωνισμό Jugend musiziert και εν συνεχεία, υποτροφία στη Διεθνή Μουσική Ακαδημία Menuhin (IMMA). Έχει παίξει μαζί με τους Yehudi Menuhin και Alberto Lysy, τόσο ως σολίστ όσο και ως μουσικός δωματίου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Barbican Center, Λονδίνο), στη Νότια Αμερική και πολλές άλλες.

Μετά την αποφοίτησή του από το IMMA, συνέχισε τις σπουδές του στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Mozarteum στο Σάλτσμπουργκ υπό τον καθηγητή Sandor Vegh και στη συνέχεια στη Σχολή Μουσικής Mannes στη Νέα Υόρκη υπό τον καθηγητή Aaron Rosand. Η σόλο καριέρα του Wolfgang Schröder περιλάμβανε παραστάσεις με τη Φιλαρμονική της Βαυαρίας, τη Φιλαρμονική του Μονάχου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Στουτγάρδης, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Τσεχίας, την Ορχήστρα Δωματίου Talich, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δωματίου της Πολωνίας, τη Kammerorchester Basel, τη Rubinstein Phil harmony Lodz, τη Φιλαρμονική Δωματίου του Salzburg, Camerata Salzburg, τη Συμφωνική της Νυρεμβέργης, τη Συμφωνική

Ορχήστρα του Καΐρου, Ισραηλινό Σύνολο Σολίστ, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Φιλαρμονική Ορχήστρα Ταϊλάνδης κ.λπ. Ήταν επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας Δωματίου της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ECCO) από το 1993-1995 και έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από αναγνωρισμένες περιοδείες συναυλιών παγκοσμίως. Έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως ο Vladimir Ashkenazy, ο Andrey Boreyko, ο Daniel Raiskin, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς. Ως ενεργός μουσικός δωματίου, το 1992 ίδρυσε το Belcanto String Trio και από το 1996 έως το 2005 έπαιζε τακτικά ως βιολιστής του Trio Parnassus. Τον Σεπτέμβριο του 2001 το Trio Parnassus έλαβε το διάσημο βραβείο Echo Classic για την πλήρη ηχογράφηση του πιάνο τρίο του Schumann.

Κωνσταντίνα Μαϊμάρη, Βιολί

βιολι

Σολίστ βιολιού, η Κωνσταντίνα είναι απόφοιτη του Royal Conservatoire of Scotland όπου παρακολούθησε τις Προπτυχιακές και Μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδικότητα της εκτέλεσης του βιολιού (Violin Performance). Την συναρπάζει να εκτελεί όχι μόνο στάνταρτ ρεπερτόριο, αλλά και να ανακαλύπτει λιγότερο γνωστά κομμάτια, ιδιαίτερα από το τέλος του 19ου - αρχές 20ου αιώνα καθώς και σύγχρονη μουσική. Έχει εκτελέσει συναυλίες σε Κύπρο, Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία και

Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει παρουσιαστεί σε γνωστές αίθουσες της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου το Παλάτι του Μπάκιχαμ στο Λονδίνο και την Queen’s Hall στο Εδιμβούργο. Έλαβε μέρος σε φεστιβάλ μουσικής και σειρές συναυλιών όπως το Aix en Provence (Γαλλία), Rosin Chamber Music Festival (Ηνωμένο Βασίλειο), Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια (Κύπρος), Mondays at One (Ηνωμένο Βασίλειο). Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου. Έχει συνεργασίες με ορχήστρες και σχήματα συμπεριλαμβανομένου τη Τρακαρτ Σύγχρονη Ορχήστρα Λεμεσού, Royal Scottish National Orchestra, τη Scottish Opera, Scottish Ensemble, τη Cyprus Chamber Orchestra και τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Κωνσταντίνος Χρίστου, Βιόλα

βιολα

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 30 Δεκεμβρίου 1997. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στην ηλικία των 10 ετών στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ταλέντων υπό την εποπτεία του Ματθαίου Καριόλου. Το 2010, κατόπιν ακροάσεως έγινε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Το 2012, έγινε δεκτός στο Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας, με το βιολί ως το κύριο του όργανο. Το 2014, η βιόλα έγινε μέρος της ζωής του και ξεκίνησε μαθήματα βιόλας στην τάξη του Vladimir Tkachenko. Ως μέλος της Συμφωνική Ορχήστρας Νέων, έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Ο Κωνσταντίνος συνέχισε τις σπουδές του στο Gewandhaus στη Λειψία, στην τάξη του T.Petrosia. Στην ηλικία των 18, έγινε δεκτός στο Folkwang Univeristy of Arts στην τάξη των Prof. Gareth Lubbe Prof. Andreas Reiner.

Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες στην Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Κύπρο, Γαλλία, Σερβία, Αγγλία, Ολλανδία, Ελβετία, Δανία και Βέλγιο. Έχει παίξει στο Προεδρικό της Ιταλίας με τον Danielle Gatti, με την Dortmund Philarmonie και τον Gabriel Feltz στο Concertgebouw Amsterdam. Το 2020 ο Κωνσταντίνος επιστρέφει στην Κύπρο και συνεχίζει τις σπουδές του Viola Performance στο Arte Music Academy, με καθηγητή τον Sorin Alexandru.

Ώρα έναρξης:

20:00

Χώρος:

Ίδρυμα Τεχνών Κάνθου

Αγίου Νικολάου 49, 1040, Λευκωσία

Τιμή εισιτηρίου:

€15/ €10 (μαθητές)

Εισιτήρια διατίθενται:

Στην είσοδο της αίθουσας

Πληροφορίες:

97 725 194