Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Habima εθνικο θεατρο Ισραηλ

Το Εθνικό Θέατρο του Ισραήλ (Habima) παρουσιάζει στις 28 Οκτωβρίου 2022 την παραγωγή του με το τελευταίο έργο του Ιτάι Σέγκαλ «Αυτόν αγαπά η ψυχή μου» (The One My Soul Loves), σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Χαμπίμα, Μοσέ Κέπτεν. Το έργο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στις 20.30.

Το έργο βασίζεται στη τρομοκρατική ενέργεια στο Bar Noar της κοινότητας ΛΟΑΤΙ+ τον Αύγουστο του 2009 σε ένα μπαρ νεαρών LGBT στο Τελ Αβίβ, που σκότωσε δύο και τραυμάτισε περισσότερους από δώδεκα άλλους.

Ο Αμίτ Ραχάβ (γνωστός από το “Unorthodox” του Netflix) πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Γιονατάν, του ομοφυλόφιλου γιου μιας καθημερινής οικογένειας που φαντάζει αγαπημένη. Μιας οικογένειας, όμως, με μυστικά και πληγές από το παρελθόν, αγωνίες και καταστροφικές προκαταλήψεις.   

Ο θρησκευόμενος γιος της οικογένειας που τραυματίστηκε στη φονική επίθεση αναγκάζεται να εκδηλωθεί απρόσμενα, λίγες μόλις ώρες αφότου σώθηκε η ζωή του. Σύντομα αναγκάζεται από την οικογένειά του να υποβληθεί σε θεραπεία μετατροπής.
Το έργο εξερευνά ασταθή ζητήματα, όπως η θεραπεία μετατροπής, η ομοφοβία και τα εγκλήματα μίσους.

δτ