Τηλεόραση Ραδιόφωνο
avicii

Η οικογένεια του Avicii, του αείμνηστου Σουηδού DJ, πούλησε το 75% των κορυφαίων ηχογραφήσεων του στην Pophouse Entertainment. Πρόκειται για μία εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη που συνιδρύθηκε από τον Μπιορν Ουλβέους των ABBA.

Η οικογένεια και το ίδρυμα Avicii θα διατηρήσουν, κατά συνέπεια, την κυριότητα του υπόλοιπου 25% του μουσικού καταλόγου του DJ, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Τιμ Μπέργκλινγκ. Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, ωστόσο δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η εταιρεία κατέβαλε εννιαψήφιο ποσό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δημιουργήθηκε κοινοπραξία μεταξύ της οικογένειας, του ιδρύματος Avicii και της Pophouse «για τη διαφύλαξη της ανεξίτηλης κληρονομιάς του μέσω μελλοντικών παγκόσμιων εγχειρημάτων» όπως το διαδραστικό μουσείο στη Στοκχόλμη, «Avicii Experience», που η Pophouse και η οικογένεια Μπέργκλινγκ εγκαινίασαν τον Φεβρουάριο.

Ο Avicii, έφυγε από τη ζωή το 2018 σε ηλικία μόλις 28 ετών και οι θαυμαστές του υπήρξαν συντετριμμένοι με την είδηση της αυτοκτονίας του.

avicii

Ο αείμνηστος Σουηδός ξεχώρισε το 2011 με το single του που ήταν υποψήφιο για Grammy «Levels» και την επόμενη χρονιά κατατάχθηκε ως Νο 1 DJ στον κόσμο από το DJ Magazine.

Τα επόμενα χρόνια κυκλοφόρησε πολλές επιτυχίες και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως ο Ντέιβιντ Γκέτα, ο αρχηγός των Coldplay, Κρις Μάρτιν, ο Νάιλ Ρότζερς, ο Ζακ Μπράουν και ήταν παραγωγός δίσκων των Madonna, Coldplay, Guetta και Tiësto. Ωστόσο, υπέφερε από κατάχρηση ουσιών και κατάθλιψη και μετά το θάνατό του η οικογένειά του εξέδωσε την ανακοίνωση που υπονοούσε ότι αυτοκτόνησε.

Το 2019 η οικογένειά του δημιούργησε στη μνήμη του ένα ίδρυμα για τις ψυχικές ασθένειες και την πρόληψη αυτοκτονιών. Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του, η μουσική του συγκεντρώνει περισσότερους από 30 εκατομμύρια ακροατές το μήνα μόνο στο Spotify.