Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ελτον τζον

Ο Έλτον Τζον πρόκειται να παραχωρήσει μία συναυλία στον Λευκό Οίκο, όπως ανακοινώθηκε από τη Ουάσινγκτον.

Ο Τζο Μπάιντεν θα φιλοξενήσει τον τραγουδιστή, σε μία συγκινητική εκδήλωση, όπου αναμένεται να μιλήσουν τόσο ο Αμερικανός Πρόεδρος, όσο και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν. Μάλιστα περίπου 2.000 καλεσμένοι πρόκειται να δώσουν το παρόν, στη συναυλία που προετοιμάζεται εδώ και κάποιους μήνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκδήλωση «Θα εορτάσει την ενωτική και θεραπευτική δύναμη της μουσικής. Θα επαινέσει τη ζωή και το έργο του Έλτον Τζον και θα τιμήσει τους καθημερινούς ήρωες, συμπεριλαμβανομένων των δασκάλων, των νοσοκόμων, των εργαζομένων, των υποστηρικτών ψυχικής υγείας, των φοιτητών, των υποστηρικτών της LGBTQ+ κοινότητας και πολλών άλλων».

Ο 75χρονος δημιουργός του «Tiny Dancer» και του «Crocodile Rock» έχει τραγουδήσει στον Λευκό Οίκο και κατά τη διάρκεια της προεδρίας Κλίντον, το 1998, ενώ όπως είχε γίνει γνωστό, ο ίδιος είχε αρνηθεί μία πρόσκληση για να τραγουδήσει στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ το 2017.

Ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή είναι: «Μία Νύχτα, όταν η Ελπίδα και η Ιστορία Ομοιοκαταληκτούν», που προέρχεται από ένα ποίημα του Ιρλανδού ποιητή και συγγραφέα, Σέιμους Χίνι, φράσεις του οποίου ο Μπάιντεν χρησιμοποιεί συχνά.

Η συναυλία πρόκειται να μεταδοθεί εκ των υστέρων και τηλεοπτικά, με ημερομηνία που αναμένεται να ανακοινωθεί.