Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αγιος θεοδωρος λαρνακα

Ένα τριήμερο καλοκαιρινό φεστιβάλ γεμάτο γαστρονομία, μουσική και χορό ετοίμασε η κοινότητα Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας για τις  5-6-7 Αυγούστου .

Ο Άγιος Θεόδωρος είναι ένα μικρό χωριό της Επαρχίας Λάρνακας όμως έχει πλούσια δράση σε όλους τους τομείς και τα τελευταία χρόνια δέχεται πολλούς επισκέπτες είτε για φαγητό στις ταβέρνες είτε για εξόρμηση στα διάφορα Instagram spots που έχουν στηθεί στο χωριό.

Όσοι θα επιλέξουν λοιπόν να επισκεφτούν το τριήμερο φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γεύσεις ζυμαρικών, θέατρο σκιών, καθώς και κωμωδία από την θεατρική ομάδα της Κοινότητας.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας σε συνεργασία με όλα τα Οργανωμένα Σύνολα της Κοινότητας ανακοίνωσαν το πρόγραμμα του 8ου  Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού 2022, το οποίο θα διαρκέσει τρεις μέρες, και όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον πυρήνα του χωριού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022, 19:30, Προαύλιο Κοινοτικού Συμβουλίου

Η 1η Ημέρα του φεστιβάλ θα είναι γεμάτη από Γεύσεις Ζυμαρικών. Οι γυναίκες της Κοινότητας ανάλαβαν μαζί με την βοήθεια της τηλεμαγείρισσας  Χρύσως Λέφου να μας ταξιδέψουν στον γευστικό κόσμο των παραδοσιακών ζυμαρικών και όχι μόνο. Στον χώρο θα μπορεί ο επισκέπτης να δει πως παρασκευάζονται τα Μακαρόνια της Σμίλας, τα οποία πλέον έχουν καθιερωθεί από την Κομισιόν ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης, να φάει ζεστά παραδοσιακά προϊόντα τα οποία θα φουρνίζονται σε παραδοσιακό φούρνο, να διασκεδάσει με το μουσικό σχήμα Αιγαιοπελαγίτικα, να αλέσει σιτάρι στο βιωματικό εργαστήριο από το μουσείο Μύλοι Χατζηγιώρκη και να παρακολουθήσει Θέατρο σκιών.

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022, 21:00, Εξωραϊσμένη Κοίτη Ποταμού

Την 2η ημέρα του Φεστιβάλ θα απολαύσουμε τη μεγάλη συναυλία με τον λαϊκό τραγουδιστή Χρήστο Μενιδιάτη και την Ελευθερία Ελευθερίου. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ το άτομο (παιδιά κάτω των 12 ετών 5 ευρώ) και οι κρατήσεις γίνονται στο τηλ: 99 789796. Εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα και στην είσοδο προς 20 ευρώ το άτομο. Στον χώρο θα λειτουργούν μπαρ και θα υπάρχουν πιατέλες αλλαντικών/τυριών και φρούτων.

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022, 19:45, Υπαίθριο Θεατράκι Κοινότητας

Την 3η και τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ απολαμβάνουμε την ξεκαρδιστική Κυπριακή Κωμωδία του Ανδρέα Κουκίδη «Τα φακελλάκια του γάμου» από την Θεατρική Ομάδα του Λαογραφικού Ομίλου Πεντάσχοινος Αγίου Θεοδώρου. Η θεατρική ομάδα αποτελείται αποκλειστικά από νέους του χωριού και στις καλοκαιρινές παραστάσεις που ανεβάζει από το 2007 συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό θεατών. Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου του ΟΝΕΚ Κ. Κλεάνθη Κουτσόφτα. Η είσοδος είναι μόνο 2 ευρώ και στον χώρο θα λειτουργεί καντίνα.

φεστιβαλ