Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φεστιβαλ μουσικης

Την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής γιόρτασε χθες η Κύπρος. 
 

Το διεθνές μουσικό φεστιβάλ Make Music Cyprus διοργανώθηκε για 4η συνεχή χρονιά από τον Μη-Κερδοσκοπικό Οργανισμό Make Music Cyprus και φιλοξενήθηκε στο κέντρο της Λευκωσίας. 

Περισσότερες από 1000 πόλεις και 120 χώρες ανά το παγκόσμιο, ενώθηκαν στο μεγαλύτερο διεθνή μουσικό εορτασμό, την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, το θερινό ηλιοστάσιο. 

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ζωντανή μουσική κάθε είδους και συμμετείχαν σε μουσικές δραστηριότητες από τις 17:00 το απόγευμα μέχρι και τα μεσάνυχτα σε διάφορα σημεία στην καρδιά της Λευκωσίας. 

Η μουσική ηχούσε από τους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας, την Πλατεία Φανερωμένης, τη Mακαρίου, τη Στασικράτους, το Αμφιθέατρο Τάφρου Νταβίλα και το Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου. 

«Αυτή η μέρα είναι για την μουσική και τιμούμε όλοι την μουσική που έχουμε μέσα μας. Είναι ένα φεστιβάλ για όλο τον κόσμο για όλα τα είδη μουσικής, για όλα τα επίπεδα. Είναι μεγάλη μας χαρά που φέτος γίνεται και επεκτείνεται σε όλη την Λευκωσία», δήλωσε η ιδρύτρια του Οργανισμού «Make Music Cyprus», Άντρια Νικοδήμου. 

Ο διαφορετικός αυτός μουσικός θεσμός έδωσε παλμό στην καρδιά της πρωτεύουσας. Με επίκεντρο την κοινότητα και την ελευθερία έκφρασης, το Make Music Cyprus, έδωσε μια σπάνια ευκαιρία να ενωθούν περισσότεροι από 330 συμμετέχοντες - επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί, σπουδαστές και λάτρεις της μουσικής, ανεξαρτήτως επιπέδου, ηλικίας, φύλου, μουσικού είδους και εθνικότητας. 

«Η εκδήλωση σήμερα είναι εξαιρετικό παράδειγμα γιατί πρέπει να εμπιστευόμαστε τους νέους και τις νέες. Πριν από μερικά χρόνια η Άντρια μαζί με τον Άγγελο και τον Αλέξανδρο μου έκαναν την συγκεκριμένη εισήγηση για διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ. Ο Δήμος συμφώνησε, βοήθησε και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για αυτό», ανέφερε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ ήταν το Ant1 Live.