Τηλεόραση Ραδιόφωνο
jyt

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ κατέληξαν σε συμφωνία για την κοινή δήλωση της Συνόδου Κορυφής , στην οποία περιλαμβάνεται η δέσμευση της συμμαχίας να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία «στον δρόμο της προς την πλήρη ευρωατλαντική ολοκλήρωση, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στο ΝΑΤΟ», σύμφωνα με την πηγή του. . . ΝΑΤΟ που επικαλείται το Reuters. 

Στην κοινή δήλωση θα αναφέρεται επίσης ότι το ΝΑΤΟ «θα είναι σε θέση να απευθύνει πρόσκληση στην Ουκρανία για ένταξη στη συμμαχία όταν συμφωνούν οι σύμμαχοι και πληρούνται οι όροι», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 είναι καθ' οδόν προς την Ουκρανία από τη Δανία και την Ολλανδία αυτή τη στιγμή, προσθέτοντας ότι θα πετούν στους ουρανούς της Ουκρανίας αυτό το καλοκαίρι.

Οι Ουκρανοί ζητούσαν να τους παραδοθούν αεροσκάφη F16 από την αρχή του πολέμου το 2022. 

Ο Μπλίνκεν, μιλώντας σε εκδήλωση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, είπε ότι οι επόμενες δύο ημέρες θα παρουσιαστούν ένα απίστευτα ισχυρό πακέτο για την Ουκρανία που θα οικοδομήσει μια σαφή και ισχυρή γέφυρα για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος τόνισε ότι «επιτυχία θα είναι μια ισχυρή, ανεξάρτητη Ουκρανία» που «θα είναι σε θέση να σταθεί στα πόδια της» και «ολοένα και περισσότερο να ενσωματωθεί» με τους οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

«Καθοριστικός παράγοντας» η Κίνα στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας
Στο κοινό ανακοινωθέν των ηγετών του ΝΑΤΟ, η Κίνα θα χαρακτηριστεί ως «καθοριστικός παράγοντας» στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters.

«Η ΛΔΚ (Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας) έχει γίνει καθοριστικός παράγοντας του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας λόγω της στενής σχέσης των δύο χωρών και της μεγάλης κλίμακας υποστήριξης της στην αμυντική βιομηχανική βάση της Ρωσίας», δεν αναφέρει το κείμενο.

Πηγή: skai.gr