Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Διάσκεψη τύπου αναφορικά με το ΓεΣΥ και τα δημόσια νοσηλευτήρια παρέθεσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, εκφράζοντας την αγωνία του για τη δραματική, όπως είπε, κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια και αποτελεί μία κατάσταση που θέτει υπό αμφισβήτηση τον ρόλο και την προοπτική του στο σύστημα του ΓεΣΥ και την ίδια ώρα ταλαιπωρεί τους ασθενείς. 

Ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρά ελλείμματα διοίκησης, κλινικές που λειτουργούν με δύο μόνο γιατρούς, όπως συμβαίνει στην Αμμόχωστο, υπάρχει μείωση στα πραγματικά έσοδα του 2024 σε σχέση με τον Προϋπολογισμό και αυτό οφείλεται, ανάμεσα σε άλλα, στην κακή διαχείριση που γίνεται. 

Όλα αυτά όπως πρόσθεσε, οδηγούν σε ελλειμματικό προϋπολογισμό καθώς δεν υπάρχει σχεδιασμός του υγειονομικού χάρτη της χώρας, δεν υπάρχει οδικός χάρτης ανάπτυξης, δεν υπάρχει σχεδιασμός για τα θέματα που τίθενται από τους επαγγελματίες υγείας και δεν υπάρχει στιβαρή και αποτελεσματική ηγεσία στον ΟΚΥπΥ. 

Τόνισε ακόμη, ότι το σοβαρότερο όλων είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να γίνουν όσα απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Μάλιστα, ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ απέστειλε δύο επιστολές στον πρόεδρο της Δημοκρατίας το Νοέμβριο του 2023 και το Μάιο του 2024 για τα θέματα δημόσιας υγείας, χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση. 

Κλείνοντας, ο Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι απαιτεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ να εγκαταλείψει τις αυταρχικές όπως τις χαρακτήρισε συμπεριφορές και να ενημερώσει αμέσως τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τον οδικό χάρτη της διαδικασίας εκσυχρονισμού και αναδιοργάνωσης, καθώς και του στρατηγικού σχεδιασμού που θα ακολουθήσει με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης. Για να προσθέσει ακόμη ότι το ΑΚΕΛ απαιτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αρμόδιο υπουργό που έχουν την πολιτική ευθύνη, να ενεργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.