Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

«Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη εμπαίζει την κοινωνία» είπε σε ανακοίνωσή του ΑΚΕΛ. Το κόμμα της Εζεκία Παπαϊωάννου άνοιξε πυρ κατά την κυβέρνησης με αφορμή την ανακοίνωση της επέκτασης των μέτρων που εξήγγειλε σήμερα η Κυβέρνηση.

Η στήριξη για το ηλεκτρικό ρεύμα λέει το ΑΚΕΛ δίνει στήριξη 6 ευρώ ανα μήνα σε κάθε δικαιούχο, την ώρα που το κράτος θησαυρίζει και τα τεράστια υπερκέρδη στις τράπεζες και στις εταιρείες ενέργειας μένουν και πάλι στο απυρόβλητο.

Μέσω της ανακοίνωσης καλεί την Κυβέρνηση και τον ΠτΔ να αφήσει τις επικοινωνιακές φιέστες και να φέρει μέτρα ουσίας που θα στηρίζουν την κοινωνία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη εμπαίζει την κοινωνία, αφού ανακοίνωσε μέτρα για την ακρίβεια χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Είναι ενδεικτικό ότι το ένα από τα δυο μέτρα που ανακοίνωσε και αφορά την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα θα επιστρέψει €12 εκ. για 4 μήνες σε 500 χιλιάδες δικαιούχους, δίνοντας στήριξη €6 ευρώ ανά μήνα σε κάθε δικαιούχο!

Μπροστά στο τεράστιο κύμα ακρίβειας η κυβέρνηση επιστρέφει ψίχουλα για σκοπούς εντυπώσεων, την ώρα που το κράτος θησαυρίζει και τα τεράστια υπερκέρδη στις τράπεζες και στις εταιρείες ενέργειας μένουν και πάλι στο απυρόβλητο. Πρόκληση επίσης αποτελεί η αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει μέτρα που η ίδια εξαγγέλλει, όπως για παράδειγμα η επιδότηση στεγαστικών δανείων που έμεινε στα συρτάρια από το περασμένο Νοέμβριο που εξαγγέλθηκε. Και τα δυο αυτά θέματα θα μπορούσαν να λυθούν αν υιοθετηθεί η σχετική πρόταση που έχει καταθέσει το ΑΚΕΛ για τη δημιουργία ταμείου για στήριξη της κοινωνίας, με έσοδα που θα προέλθουν από τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών.

Καλά τα εύσημα από το εξωτερικό αλλά είναι καιρός η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι απέναντι της έχει μια κοινωνία που δοκιμάζεται από την ακρίβεια. Χρειάζεται να αφήσει στην άκρη τις επικοινωνιακές φιέστες και να φέρει επιτέλους μέτρα ουσίας που θα στηρίζουν αποτελεσματικά την κοινωνία από το αυξημένο κόστος στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα καύσιμα, τα επιτόκια και τα ενοίκια.