Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η επόμενη μέρα για την ΕΕ και το πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν στο επίκεντρο της Συνόδου Αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις της η Αννίτα Δημητρίου. 

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου επισήμανε ότι «ενημερώσαμε για το φιλοευρωπαϊκό μήνυμα που στέλνει η πρωτιά του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Κύπρο. Αποτέλεσμα το οποίο ενισχύει τη φωνή της χώρας μας στην Ευρώπη για επίλυση των μεγάλων ζητημάτων που μας απασχολούν.»

Παράλληλα, στη Σύνοδο, σύμφωνα με την κ. Δημητρίου  «έγινε μια πρώτη αποτίμηση της δυναμικής πορείας που κατέγραψε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στις εκλογές το οποίο βγαίνει ενδυναμωμένο για να διεκδικήσει ακόμη περισσότερα για τους Ευρωπαίους πολίτες.»Ανέφερε ότι «την ίδια ώρα εκφράστηκε η ανησυχία μας για τη ραγδαία άνοδο των ακροδεξιών και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων»

«Αν βγαίνει ένα σαφές συμπέρασμα από αυτές τις εκλογές είναι ότι οι πολίτες θέλουν λύση στα προβλήματα τους και άμεσα. Ζητούν περισσότερα από την Ευρώπη στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, του πληθωρισμού, στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, στα θέματα ασφάλειας, στον περιορισμό και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Θέλουν την Ευρώπη να ηγηθεί και να φέρει λύσεις με αμοιβαιότητα και ίση ευθύνη.», επισήμανε η κ. Δημητρίου.

«Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά, αξιοποιώντας τη δυναμική και τις διασυνδέσεις μας, για να δικαιώσουμε τους πολίτες. Μαζί συνεχίζουμε.», επισήμανε καταλήγοντας η κ. Δημητρίου.