Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης όπου θα συμμετάσχει τη Δευτέρα στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ακολούθως θα συμμετάσχει στο άτυπο δείπνο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος μετέβη στις Βρυξέλλες μετά τη συμμετοχή του στη Διεθνή Σύνοδο για την Ειρήνη στην Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρα Παπαδόπουλου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετέχει σήμερα το μεσημέρι στην άτυπη Σύνοδο του ΕΛΚ, ενώ το βράδυ θα συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, υπό τη μορφή δείπνου εργασίας.

Στη Σύνοδο του ΕΛΚ, όπως αναφέρεται, θα γίνει συζήτηση για τη θέση που θα λάβει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της ΕΕ, στην οποία συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσον αφορά το ποιοι θα καταλάβουν τα τέσσερα κορυφαία αξιώματα των ευρωπαϊκών θεσμών.

Το βράδυ, κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας στο πλαίσιο του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ θα προβούν σε αποτίμηση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με τους νέους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, με στόχο να υπάρξει σύγκλιση, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία κατά την τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 27 και 28 Ιουνίου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του, Δώρος Βενέζης και η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Μαριλένα Ραουνά.