Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Οι πέντε πρόεδροι των νεοσύστατων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) που προέκυψαν από τις εκλογές της Κυριακής διαθέτουν πείρα στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το αποτέλεσμα της ψηφοφρίας έδειξε ότι:

Για την προεδρία του ΕΟΑ Λευκωσίας, ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης εκλέγηκε με ένα ποσοστό της τάξης του 53.9% έναντι του ανθυποψηφίου του Ανδρέα Ασσιώτη που έλαβε ποσοστό 46.1%.

Ο Γιάννης Καρούσος επικράτησε στη μάχη του ΕΟΑ Αμμοχώστου καθώς έλαβε 54.9%, έναντι του Θεόδωρου Πυρίλλη και του Άντρου Κτωρίδη που έλαβαν 30% και 15.1% αντίστοιχα.

Στην Λάρνακα ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους κέρδισε τη «μάχη» για την προεδρία του ΕΟΑ λαμβάνοντας 63% έναντι 37% του ανθυποψηφίου του Ευάγγελου Ευαγγελίδη.

Για την προεδρία του ΕΟΑ Λεμεσού, ο Γιάννης Τσουλόφτας επικράτησε με ποσοστό 48% έναντι των ανθυποψηφίων του Βασίλη Δημητριάδη (43.7%) και Χρίστου Βακανά (8.3%).

Στην Πάφο, στην «σκληρή μάχη» των σημερινών εκλογώνμε καταμετρημένο το 90,2%, ο Κώστας Κωνσταντίνου προηγείτο με 41,9% έναντι 41,8% του Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη.

Όλοι οι Δήμοι φαίνεται να έχουν τους νέους τους Δημάρχους. Οι ψηφοφόροι έχουν αποφασίσει για τους νέους τους τοπικούς άρχοντες οι οποίοι καλούνται να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργχο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Νέοι Δήμοι και συμπλέγματα σε όλη την Κύπρο βρίσκονται στα χέρια των νέων Δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων.

Αναλυτικά όλοι οι νέοι Δημάρχοι των μεγάλων Δήμων:

Δήμος Λευκωσίας: Χαράλαμπος Προύντζος

Δήμος Λεμεσού: Γιάννης Αρμεύτης

Δήμος Λάρνακας: Ανδρέας Βύρας

Δήμος Πάφου: Φαίδωνας Φαίδωνος

Δήμος Αμμοχώστου: Σίμος Ιωάννου

Στον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας εξελέγη ο Γιώργος Νικολέττος, στον Δήμο Κερύνειας ο Ιωσήφ Βιολάρης, στον Δήμο Μόρφου επανεξελέγη ο Βίκτωρας Χατζηαβραάμ, στον Δήμο Λαπήθου ο Δημήτριος Μηνά και στον Δήμο Καραβά ο Χατζηστεφάνου Νίκος.

Ακόμα, στον Δήμο Αγίας Νάπας εξελέγη ο Ζαννέττου Χρίστος, στον Δήμο Ακανθούς η Χατζημιχαήλ-Μυλωνά Ελένη, στον Δήμο Αμμοχώστου επανεξελέγη ο Ιωάννου Σίμος και στον Δήμο Λύσης ο Καουρής Ανδρέας.

Για την επαρχία Λάρνακας στον Δήμο Αθηένου εξελέγη ο Καρεκλάς Κυριάκος, στην Αραδίππου ο Πάρτου Χριστόδουλος, στον Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού ο Ανδρονίκου Κύπρος και στα Λεύκαρα επανεξελέγη ο Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Για τον Δήμο Ανατολικής Λεμεσού εξελέγη ο μέχρι πρότινος Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς, Δυτικής Λεμεσού ο Παντελής Γεωργίου και Δήμαρχος Πολεμιδιών εξελέγη ο Θεοδώρου Άντρος.

Στον Δήμο Κυθρέας εξελέγη ο Ζαμπακίδης Μάριος, στον Δήμο Λακατάμιας η Φωτούλα Χατζήπαπα, στον Δήμο Λατσιών-Γερίου ο Χρίστος Πιτταράς, στον Δήμο Νότιας Λευκωσίας-Ιδαλίου ο Χατζηγιάννης Σταύρος και στον Δήμος Στροβόλου ο Σταυρινίδης Σταύρος.

Για τον Δήμο Ακάμα βρίσκεται αύτη τη στιγμή στην πρώτη θέση ο Λάμπρου Μαρίνος με την καταμέτρηση να βρίσκεται στο 81,5%. Στον Δήμο Ανατολικής Πάφου στην πρώτη θέση της καταμέτρησης βρίσκεται ο Παλιός Νίκος με την καταμέτρηση να βρίσκεται στο 79,3%.

Με την καταμέτρηση των ψήφων στο 78,1% στον Δήμο Λευκονοίκου γίνεται μάχη μεταξύ Γυψιώτη Πιερή και Λυσάνδρου-Παναγίδη Ζηνοβίας με 15 ψήφους διαφορά. Στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς η καταμέτρηση βρίσκεται στο 73%.