Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θυκ

Μετά από μια μακρά και κουραστική προεκλογική περίοδο, αρχηγοί κομμάτων και υποψήφιοι για την ευρωβουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση, κινήθηκαν σήμερα  σε ρυθμούς ξεκούρασης και χαλάρωσης. Έχοντας όμως πάντα  υπόψη, πως η αυριανή μέρα, θα είναι γεμάτη με άγχος και ένταση, καθώς τα μέτωπα της εκλογικής αναμέτρησης με τις διπλές εκλογές, είναι ιδιαίτερα δύσκολα.

Από την Πινδάρου, Αννίτα Δημητρίου, υποψήφιοι ευρωβουλευτές και υποψήφιοι στς εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντί ποτού, επέλεξαν εστιατόριο κοντά στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, για φαγητό.

«Ήταν μια δύσκολη προεκλογική, αλλά ωραία διαδρομή. Εμείς πραγματικά δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, θα είμαστε εδώ. Και πιστεύουμε και είμαστε αισιόδοξοι, το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε σήμερα, πιστεύουμε ότι θα τα πάμε καλά. Και θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, εδώ είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός, δυνατός και ενωμένος και έτσι θα προχωρήσουμε την επόμενη μέρα. Να ευχαριστήσουμε και σας τα ΜΜΕ», επισήμανε η κ. Δημητρίου.

Ο Στέφανος Στεφάνου, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, βουλευτές, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και στέλεχη του κόμματος, προτίμησαν την καφετέρια στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Στροβόλου. Με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ να καλεί τον κόσμο να προσέλθει μαζικά αύριο στις κάλπες.

« Γιατί η ψήφος είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί μέσω αυτής, μπορούμε να καθορίζουμε πολλά πράγματα, τα οποία θέλουμε στη ζωή μας. Καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν συνειδητά. Να ψηφίσουν για όλα αυτά που θέλουν στη ζωή τους αλλά και για όλα αυτά που θέλουν να διεκδικήσουν για τη ζωή τους», σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ προτίμησαν επίσης, την μέρα ξεκούρασης να την περάσουν με φαγητό και χαλαρή συζήτηση. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος μετά της συζύγου Γιώτας Παπαδοπούλου και  της υπόλοιπης ηγεσίας του κόμματος, πήγαν με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, σε ταβέρνα στον Αγιο Δομέτιο.

« Θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να ψηφίσει, έχουμε αύριο κρίσιμες εκλογές και για την τοπική αυτοδιοίκηση και φυσικά για τις εκλογές του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Και να στείλουμε ως χώρα στις Βρυξέλλες, εκείνους και εκείνες που θα τιμήσουν τη χώρα μας και θα διεκδικήσουν για το λαό μας. Καλή ψήφο σε όλες και όλους», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η ηγεσία της ΕΔΕΚ παρέθεσε γεύμα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος στο κέντρο της Λευκωσίας σε γνωστό εστιατόριο στην οδό Στασικράτους. Ενώ η ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης επέλεξε μια βόλτα στην οδό Λήδρας, για ένα ποτό με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές.

«Ο δρόμος για την Ιθάκη ήταν μακρύς, αύριο μιλούν οι πολίτες. 1.14- 1.29 Η ευθύνη είναι μεγάλη, βρισκόμαστε μπροστά σε δύο προκλήσεις, η πρώτη είναι η μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, η δεύτερη πρόκληση είναι να έχουμε άξιους εκπροσώπους στην ευρωβουλή», σημείωσε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου.

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια τώρα ο λόγος είναι στους πολίτες. Ελπίζω και εύχομαι, αύριο να υπάρξει μια αθρόα συμμετοχή των συμπολιτών μας. Αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές από πολλές απόψεις», επισήμανε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Κάρογιαν.

Το εκλογικό επιτελείο του Κινήματος και ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, μαζί με υποψήφιους του Κινήματος στις διπλές εκλογές, συζήτησαν σε χαλαρό κλίμα, σε καφετέρια Στοάς στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία.

« Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για να πετύχουμε να έχουμε μια ποιοτική εκπροσώπηση στο ευρωκοινοβούλιο και την τοπική αυτοδιοίκηση, να μην αφήσουν άλλους, να αποφασίσουν για τους ίδιους. Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους και στη Δημοκρατία», ανέφερε ο κ. Περδίκης.

Την ίδια στιγμή  ωστόσο τα οργανωτικά κομμάτων και επιτελείων  βρίσκονταν σε εγρήγορση ενόψει της αυριανής δύσκολης και απαιτητικής μέρας των εκλογών.