Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Τζο Μπάιντεν

Συγγνώμη από τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την καθυστέρηση που σημειώθηκε νωρίτερα φέτος στην έγκριση ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας, το οποίο εμποδίστηκε από την αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο.

«Ξέρετε, δεν έχετε υποκύψει, δεν έχετε υποχωρήσει καθόλου, συνεχίζετε να αγωνίζεστε με έναν τρόπο που είναι απλά αξιοσημείωτος, είναι απλά αξιοσημείωτος -και δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουμε», είπε ο Μπάιντεν στον Ουκρανό πρόεδρο.

«Ζητώ συγγνώμη για τις εβδομάδες που δεν γνωρίζαμε τι θα περάσει, όσον αφορά τη χρηματοδότηση, επειδή είχαμε πρόβλημα να περάσουμε το νομοσχέδιο που έπρεπε να περάσουμε και το οποίο είχε τα χρήματα από κάποια πολύ συντηρητικά μέλη μας που το εμπόδιζαν, αλλά το πετύχαμε», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν άδραξε την ευκαιρία για να προβάλει την ανακοίνωση της χρηματοδότησης της Παρασκευής, καθώς και την πρόσθετη χρηματοδότηση που δόθηκε στην Ουκρανία από τότε που υπέγραψε το συμπληρωματικό πρόγραμμα τον Απρίλιο.

Πηγή: cnn.gr